Bildespesial: de morsomme triksene

PS! Du kan klikke på bildet for å komme til neste side.


Dette trikset er en klassiker, men for en som ikke har sett det før, kan det være frustrerende. Når offeret går ut for å ta en pause gjør du følgende:

Bildespesial: de morsomme triksene

1. Minimer alle vinduer slik at skrivebordet vises og trykk prnt scrn-knappen for å ta et skjermbilde. Hvis du vil gjøre vedkommende ekstra frustrert kan du godt la det være et nettleservindu åpent (men ikke maksimert) med søkeresultatet fra et Google-søk etter "free porn" eller lignende.
2. Åpne paint eller et annet bilderedigeringsprogram. Lim inn bildet og lagre det som en .bmp-fil.
3. Høyreklikk på skrivebordet og velg "egenskaper". Gå på skrivebord, bla igjennom og finn frem til fila du nettopp lagret. Denne settes nå som skrivebordsbakgrunn. Velg "strukket" under plassering og trykk OK.
4. Høyreklikk på skrivebordet - sørg for at krysset "ordne ikoner etter"->"vis skrivebordsikoner" ikke er huket av. Ikonene du nå ser er de du egentlig har tatt skjermbilde av, og de lar seg ikke trykke på.
5. Gjem startlinja. Først må du eventuelt låse den opp ved å høyreklikke og fjerne krysset på "lås oppgavelinjen". Dra den så til motsatt kant av bildet av der den står nå og krympe den ved å dra i kanten slik at den blir usynlig.
6. Sånn - nå kan ingen ikoner trykkes på, startknappen fungerer ikke, og ingen aktive vinduer kan trykkes på. Det vil være frusterende for de fleste (ringrever bruker startknappen og alt-tab, selvsagt).


Klikk her for å komme tilbake til hovedartikkelen.
Den blå skjermen ses stadig sjeldnere på nyere systemer, men selv i Windows Vista har vi opplevd "the blue screen of death"-fenomenet. Denne skjermbeskytteren ser ut som en blåskjerm og kan installeres kjapt hos en kompis. Er du ekstra slem trekker du ut musa og tastaturet, men pass da på at han ikke har noe ulagret, siden han mest sannsynlig vil bruke av og på-knappen til slutt.

Bildespesial: de morsomme triksene
Bildespesial: de morsomme triksene
Bildespesial: de morsomme triksene

URL: http://www.bysoft.se/sureshot/bluesaver/index.html


Klikk her for å komme tilbake til hovedartikkelen.
Visste du at det finnes en hurtigtast i Windows (ctrl+shift+print screen) som aktiverer høykontrasmodus? Nå vet du det....og i samme gate som på forrige side: ctrl+shift+nedoverpil snur ting på hodet.Lite slår den gamle og gode net send-kommandoen. Denne kan du bruke for å sende en melding til en annen maskin i nettverket. I undertegnedes studietid brukte vi den flittig mot hverandre til å komme med all verdens rare meldinger. Kaller du i tillegg din egen maskin f.eks. ADMINISTRAT0R står du meget fritt til å kjøre en god spøk.

Bildespesial: de morsomme triksene

(Ekstra kjip er du hvis du lager en .bat-fil som looper meldingen.)Det lille programmet Clickstart sørger for å trykke på startknappen hvert x. sekund som du selv definerer, og det kan jo være irriterende nok?

Bildespesial: de morsomme triksene

URL: http://www.rjlsoftware.com/software/entertainment/clickstart/Fake delete er ganske effektivt. Du velger hvilken katalog som skal "slettes" og så simuleres en sletting med virkelige filnavn. I tillegg sørger programmet for å legge en fil i papirkurven så den ikke ser tom ut og lage en harddisklyd for hver fil.

URL: http://www.rjlsoftware.com/software/entertainment/fakedel/

Bildespesial: de morsomme triksene

(Du finner i det hele tatt mye morsom programvare på denne siden.Nå begynner vi å bli litt mer avanserte. OfficePoltergeist er et lite program som fungerer som følger: du installerer og kjører tjenerprogramvare hos offeret og kan selv sitte på din egen PC med en klient og styre showet - alt du trenger å gjøre er å taste inn IP-adressen hans, og den får du beskjed om når du kjører programvaren (husk blyant og papir). Du kan åpne CD-skuffen, sende lyder, meldinger og emulere tastetrykk (tenk så irriterende å få slengt på en f hvert 5. minutt mens man skriver en rapport?)

Bildespesial: de morsomme triksene
Bildespesial: de morsomme triksene

URL: http://officepoltergeist.com/Denne kan være vanskelig å oppdage. I Word finnes en autokorrektur-funksjon som du sikkert har vært borti tidligere. Denne er ment for å rette opp ord du skriver feil mens du skriver dem, men kan brukes til ting som langt morsommere.Ekstra slem: endre avsendernavnet i epostprogrammet. I Outlook går du inn på verktøy->kontoer og redigerer den aktuelle kontoen. De som mottar epost vil da få opp navnet du angir som avsendernavn.

Sulten på mer? Kanskje kan følgende artikler kan være av interesse: