Bilder og vurdering av PC-ene

Her ser du det som sannsynligvis er de seks beste stasjonære PC-tilbudene i Norge akkurat nå.

På denne siden presenterer vi hver enkelt av de seks PC-tilbudene, sammen med plusser og minuser. Disse vurderingene, sammen med Forventet ytelsestall for grafikk og prosessor, danner grunnlaget for vår Konklusjon - det beste PC-tilbudet.

Alle PC-tilbudene vil vi karakterisere som meget gode. Det er imidlertid viktig å understreke at ingen av PC-ene får toppscore på alle punkter. Enktelte byr på kraftigere grafikkløsning enn de andre, mens andre har prioritert kraftigere prosessor eller større harddisk.

Her gjelder det rett og slett å velge den PC-en som byr på akkurat det som er viktigst for deg.

For å gjøre det enkelt å få et raskt overblikk over de viktigste egenskapene, har vi laget denne lille tabellen, som du får se før gjennomgangen av hvert tilbud. Vi har merket spesielt sterke egenskaper med grønt, og egenskaper i andre enden av skalaen har vi merket med rødt:

Bilder og vurdering av PC-ene


Tilbud 1 - Datakjeden.no: Entry Level 8650

Bilder og vurdering av PC-ene


Denne PC-en er helt i toppen hva angår utstyrsnivå, med mye minne, kraftig prosessor og hele 1 TB harddisk (1000 GB). Her får du dessuten en fin skjerm med høy oppløsning, og premium-utgaven av Windows Vista. Baksiden? Nesten fraværende, men grafikkløsningen egner seg ikke til spilling. Hvis ikke det er viktig for deg, får du mye for pengene hos Datakjeden denne gangen.

Artikkelen fortsetter under annonsen


Tilbud 2 - Komplett.no: DinSide-PC April 09

Bilder og vurdering av PC-ene


Denne maskinen har oversiktens kraftigste grafikkløsning, som kjører nye spill glatt. Den kommer også med en ganske fyldig programpakke, og en god skjerm med full HD-oppløsning. Du må riktig nok klare deg med litt svakere prosessor og mindre minne enn hos de hvasseste konkurrentene, men det er ikke sikkert det vil bety mye for opplevelsen.


Tilbud 3 - MPX.no: HP Compaq CQ5043

Bilder og vurdering av PC-ene


Denne PC-en er kompakt og plasseringsvennlig, men har mye å by på på innsiden. Først og fremst merker vi oss oversiktens kraftigste prosessor, godt med minne, et bra grafikkort og fyldig programpakke. Skjermen byr på full HD-oppløsning, og det trådløse nettverkskortet sørger for kabelfri tilgang til nettet.


Tilbud 4 - Multicom: 490

Bilder og vurdering av PC-ene


Multicom slår denne gangen i bordet med en kompakt maskin som har oversiktens nest raskeste grafikkort, som helt sikkert vil tilfredsstille gamere i de fleste kategorier. Dessuten har maskinen en svær harddisk med hele 1 TB lagringsplass. Også prosessor og minne er vi godt fornøyd med, og kan du klare deg med oversiktens minste skjerm (20 tommer) er det ingen tvil om at du får mye for pengene hos Multicom.


Tilbud 5 - Netshop: EasyHome

Bilder og vurdering av PC-ene


Netshop ligger ofte i toppen i våre PC-oversikter, og denne gang har de satset på en modell som blant annet byr på godt med minne, relativt kraftig grafikkløsning, og ellers bra utstyrsnivå. Prosessoren er litt mindre kraftig enn de beste, og du må klare deg med den enkleste WIndows-versjonen (Basic).


Tilbud 6 - PS: Tundra PC DS0409

Bilder og vurdering av PC-ene


Kompakt og grei PC med bra prosessor og mye minne. Alt i alt en fin allround-maskin, som også byr på trådløst nettverk. Vi savner dedikert grafikkort. Det ville gitt langt bedre ytelse til HD-film og spill. Den integrerte grafikken byr heller ikke på digitale videoutganger (som DVI og HDMI). Merk også at maskinen leveres med den enkleste Windows Vista-utgaven, Basic.


>> Les videre: Konklusjon - Det beste PC-tilbudet

Eller gå til
PC-tilbudene for april/mai 2009 - forside
Ytelse - hva kan du forvente?