Bilder med webkameraet

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Jeg har nettopp fått min første bærbare pc, en Lenovo 3000 N200, med Windows Vista. Maskinen har et integrert webkamera, men jeg finner ikke ut hvordan jeg tar bilder med det.

Jeg fant instrukser på Lenovos hjemmesider om hvordan men skal bruke kameraet. I følge instruksene skal jeg gå inn i menyen, og deretter inn på "skannere og kamera", for så å dobbeltklikke på "USB2.0 PC Camera". Dette burde jo være greit nok i utgangspunktet, men hos meg står det ikke USB2.0... Faktisk er det helt tomt når jeg åpner "skannere og kamera". Hvordan får jeg tatt bilder med webkameraet?

Mvh Line

Datadoktoren svarer

Hei Line,

Det kan være at webkameraets drivere og tilhørende applikasjon ikke er installert eller virker, så mitt første råd er å reinstallere dette. Drivere følger som regel med maskinen på en CD, eller du kan laste ned nyeste versjon fra hjemmesidene til produsenten. Fordi drivere hele tiden utvikles anbefaler jeg det siste, og klikker du her får du en liste over drivere til din maskin.

Det du skal laste ned er USB 2.0 PC camera (Bison) driver. Velg den for 32-bit Vista.

Ved siden av driverne vil du også få en applikasjon som du burde kunne bruke til å ta bilder med webkameraet. Dersom ikke det er tilfelle finnes det ellers mange programmer som kan hjelpe deg med dette - for eksempel Yawcam som er gratis å laste ned og bruke.

Yawcam finner du her.

Hilsen Datadoktoren

Les alle spørsmål og svar