Bildefremviser uten installasjon?

Dagens spørsmål

Hei,
Jeg skal brenne en CD med fotografier som jeg skal distribuere til venner og familie. Jeg vil at bildene skal kunne vises som slideshow, uten at brukeren skal behøve å installere programvare for dette. Hvordan får jeg det til?

mvh
Knut

Datadoktoren svarer

IrfanView er helt gratis, og består av én exe-fil.
IrfanView er helt gratis, og består av én exe-fil. Vis mer

Spørsmålet om programmer som er kjørbare uten installasjon er også aktuelt i andre sammenhenger. Mange bedrifter praktiserer forskjellige rettigheter for brukergruppene, og mange vil kanskje ikke ha tillatelse til å installere programmer på PCen eller i nettverket.

Det finnes kjørbare versjoner av programmer innen de fleste kategorier. Når det gjelder fremvisning av grafikkformater, har vi spesielt lagt merke til programmet IrfanView. Dette programmet består egentlig bare av én kjørbar fil, i_view32.exe.

Viser "alt" - helt gratis!

IrfanView kan kjøres på alle 32-bits Windows-versjoner (NT/2000/XP/95/98/Me), og viser de aller fleste grafikkformatene som finnes for denne plattformen. Programmet kan også vise video og spille lydfiler, men da kreves det som regel at kildeprogrammene, for eksempel QuickTime, er installert. IrfanView har også mange andre funksjoner, blant annet redigering, som du kan lese mer om i denne artikkelen.

Slideshow-funksjonen i IrfanView er svært enkel å sette opp. Bla gjennom mappene til høyre, merk bildene du vil ha med, og trykk Add.
Slideshow-funksjonen i IrfanView er svært enkel å sette opp. Bla gjennom mappene til høyre, merk bildene du vil ha med, og trykk Add. Vis mer

IrfanView er helt gratis, og kan lastes ned fra denne adressen. I ditt tilfelle vil det være lurt å laste ned ZIP-filen, åpne den, og pakke ut filen i_view32.exe. Denne filen er på beskjedne 386 Kb, og er den eneste du behøver å legge på CDen i tillegg til bildene.

Artikkelen fortsetter under annonsen

For å lage slideshow må brukeren velge File fra menyen, Slideshow, merke alle bildene fra CDen, deretter Add og Play. Hvert bilde vises i 5 sekunder, men dette kan overstyres i dialogboksen.

Lykke til!

Hilsen Datadoktoren