Bibliotekene ikke lenger standard i Windows 8.1

Det blir endringer i Utforsker.

Det skal ifølge WinSuperSite.com være bekreftet at Bibliotekene ikke lenger kommer til å være standard i Utforsker. Denne funksjonen ble introdusert i Windows 7, og vil i Windows 8.1 kun være en opsjon som du selv på aktivere.
Det skal ifølge WinSuperSite.com være bekreftet at Bibliotekene ikke lenger kommer til å være standard i Utforsker. Denne funksjonen ble introdusert i Windows 7, og vil i Windows 8.1 kun være en opsjon som du selv på aktivere. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Om et par uker kan du laste ned en forhåndsversjon av Windows 8.1, som vil introdusere en rekke nyheter og forbedringer siden Windows 8 ble lansert i fjor høst. Både forhåndsversjonen og den endelige versjonen vil bli tilgjengelig som en gratis oppdatering for deg som har en PC med Windows 8 på allerede.

I en av de aller siste versjonene som har lekket til nettet, har blant annet filbehandleren, Windows Utforsker, gått gjennom en makeover. For eksempel har My Computer endret navn til This PC, eller Denne PC-en på norsk.

Mer viktig er imidlertid at bibliotekene Bilder, Dokumenter, Musikk og Videoer som ble introdusert i Windows 7 er borte, og erstattet med Folders, eller Mapper.

I Windows 8 er disse fire bibliotekene standard. De vil være borte i Windows 8.1
I Windows 8 er disse fire bibliotekene standard. De vil være borte i Windows 8.1 Vis mer


Forskjellen er at Mapper peker til én lokasjon, mens bibliotekene kan inneholde mapper fra flere lokasjoner. På den måten kan du for eksempel få tilgang til all musikken din fra ett sted, selv om den ligger spredd på flere mapper og disker.

Men hvis du er en fan av bibliotekene behøver du ikke å fortvile: Funksjonaliteten ligger der fortsatt, du må bare opprette dem selv, skriver WinSuperSite.

En annen endring som er bekreftet er at startknappen på oppgavelinjen er tilbake. Den ble tatt bort i Windows 8, noe som førte til en viss frustrasjon hos publikum.

Endringene skal visstnok gjelde både Windows 8 og RT med 8.1-oppgraderingen. Vi skal naturligvis teste Windows 8.1 og skrive om våre inntrykk så snart den blir tilgjengelig.

Les også: Her ser du Windows 8.1 i aksjon