Betydelig raskere Outlook

Ny fiks gjør at du slipper all ventingen.

Microsoft Outlook, epost- og gruppevareklienten i Microsoft Office, har aldri hatt ord på seg å være spesielt kjapp. 2007-versjonen har dessuten slitt med til dels alvorlig ytelsestrøbbel helt siden den dukket opp i butikkhyllene for to år siden.

Spesielt har problemer med uforklarlige heng og generell treghet ved bytte mellom mapper, åpning av meldinger osv vært merkbare for brukere med epostlagre i gigabyte-klassen.

Få tilbake menyene i Office 2007

Service Pack 2

Nå lover Microsoft bot og bedring, og i den kommende Service Pack 2 til Microsoft Office vil det være bakt inn en fiks som skal rette kraftig opp dette inntrykket.

For de som ikke har tid til å vente til SP2 kommer senere i vår, har Microsoft allerede lagt ut den aktuelle fiksen for separat nedlasting og installasjon.

Ja, det virker!

Undertegnede har testet fiksen på mitt eget 2,5 GB store epostlager, og ytelsesforbedringene var umiddelbare og merkbare. Det er nærmest ikke heng overhodet ved manøvrering mellom oversikter, mapper og eposter lenger.

Det tok litt lengre tid å åpne innboksen første gang etter installasjonen, men deretter har det meste gått mer smurt enn tidligere.

Microsoft hevder at heng-problematikken skal være så godt som eliminert på epostlagre som er under 5 GB i størrelse, og at forbedringene er betydelige også på større mailbokser.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Mer informasjon om fiksen får du på denne siden denne siden.

For å laste ned må du registrere epost-adressen din, og du vil deretter få tilsendt en epost med lenke og instrukser. Det gjør du ved å klikke her.