Betal for å sende melding på Facebook

Facebook eksperimenterer med nok en inntektskilde.

Facebook prøver nå ut en ny mulighet der man kan betale $1 for å sende meldinger til fremmedes innboks.
Facebook prøver nå ut en ny mulighet der man kan betale $1 for å sende meldinger til fremmedes innboks.Vis mer

For mange har Facebook-meldinger blitt den foretrukne kanalen for kommunikasjon med venner i stedet for epost og SMS, og for to år siden fikk alle Facebook-brukere sitt brukernavn@facebook.com som en ekstra epostadresse.

Alle eposter som sendes dit og som ikke kommer fra venner, havner i en «annet»-mappe som er tilgjengelig på meldingssiden. Eller, for å presisere litt – Facebook gjør en beregning av hvorvidt meldingen kommer fra en som står «nær nok» basert på felles venner og så videre. Hvis ikke den kommer fra en som er nær, havner den i «annet»-mappen. Meldinger som havner i denne mappen blir du ikke varslet om.

I fjor fant vi plutselig en drøss av meldinger i denne mappen som vi ikke hadde lest:

Har du lest alle Facebook-meldingene dine?

I følge Facebook selv eksperimenterer de nå med muligheten til å la Facebook-brukere betale for å sende meldinger til folk de ikke kjenner, men der meldingen allikevel havner i innboksen og ikke i «annet»-mappen; altså sidestilt med meldingene man får fra venner.

Tanken er at det ikke alltid er slik at Facebook kan gjøre en kvalifisert vurdering av om meldingen bør dukke opp i innboksen hos mottakeren; for eksempel dersom du ønsker å kontakte en som har holdt et foredrag du gjerne ville følge opp med spørsmål, men der dere ikke har noen felles venner.

I følge CNet er prisen én dollar pr melding.

Les også: Slik fjerner du «private meldinger» på tidslinjen

Den nye funksjonen testes nå på en liten andel av de amerikanske brukerne, der de kun kan betale for å sende slike meldinger til andre amerikanske brukere. Foreløpig vil vi ikke merke noe til den her til lands, men blir det en suksess tar det neppe lang tid før den rulles ut på verdensbasis.

Men la oss for guds skyld håpe at $1 er høyt nok til at svindlerne ikke finner det lønnsomt å bruke denne muligheten.

Kilde: Facebook