Foto: Torvald Kvamme
Foto: Torvald KvammeVis mer

Best i test

Denne testen er gjort i samarbeid med TV2 hjelper deg. Vi har vurdert 6 kameraer med en pris på under 5.000 kroner inkl. mva., og en oppløsning på 1024 x 768 eller mer. Når vi har kåret en vinner, er vi sikre på at vi har funnet det kameraet som passer best for familiebruk.

I løpet av de siste to årene har digitale kameraer utviklet seg i et forrykende tempo. Men fremdeles er det ikke mange kandidater som møter opptakskriteriene som er satt i denne testen, og pr. dags. dato har vi dekket over stort sett hele markedet med disse seks finalistene.

Vi har lagt vekt på at kameraet skal passe så godt som mulig til familiebruk og enkel forretningsbruk, og med det som utgangspunkt, er det ikke noe problem å kåre

Kodak DC210 plus

til Best i Test. Dette kameraet tar gode bilder, og pakken inneholder både kraftige oppladbare batterier og god og nyttig programvare. Her vil du derfor finne alt du trenger for å komme i gang med digital fotografering på en enkel og god måte.

Blant kameraene som kunne gjort det bra, er Olympus C-830 L som tar de skarpeste bildene. Bildene er imidlertid gjennomgående for mørke, og må derfor justeres. Kameraet er dessuten ikke helt enkelt å bruke.

Også Canon Powershot A5 kunne vært et godt valg hvis bildekvaliteten hadde vært bedre. Dette kameraet har et glimrende design, og testens beste batteriløsning.

Her er omtaler av de andre produktene i testen. Her kan du også laste ned bilder tatt med kameraene til din egen PC:

Artikkelen fortsetter under annonsen