Best i test

Tett i teten, men i beste "best-i-test"-ånd har vi kåret en vinner.

Vi har i denne testen sett på tre skrivere som er relativt like - de har mye til felles funksjonsmessig, de koster omrent det samme, de har like mange blekkpatroner etc. Allikevel har vi sett forskjeller mellom dem.

Den største forskjellen ser vi helt klart når det gjelder hastighetsnivå. Mens skriveren fra Canon var lynrask på fotoutskrifter, var HP raskest på tekst og grafikk. Epson, derimot, klarte ikke å holde tempoet oppe hverken på foto eller tekst.

Best i test


Best i test


Det er selvsagt ikke noe fasitsvar angående hvem som er best ytelsesmessig - noen skriver bare ut bilder, mens andre kanskje bruker den mest i forbindelse med studiene, der tekst står i fokus. Bare du kan derfor avgjøre hvilken skriver som passer best til ditt bruk.

Ser vi på utskriftskvaliteten holder alle tre høy standard, med unntak av kladdeutskriftene til Epson, som skiller seg ut i negativ retning. Fotoutskriftene varierer lite, men det er små forskjeller - her var Canon best på sort/hvitt, HP best på 10x15, mens Epson nok hadde de mest tiltaltende A4-utskriftene. Uansett tør vi påstå at fotokvaliteten på samtlige er så god at dette ikke blir et avgjørende kriterie.

Best i test


Eksempel på optimalisering i HP-programvaren så du bruker færrest mulig ark
Eksempel på optimalisering i HP-programvaren så du bruker færrest mulig ark
Vis mer


Funksjonsmessig har de mye til felles - LCD-skjerm, så og si det samme utvalget knapper og mye av den samme funksjonaliteten i forhold til kortleser og direkteutskrift. Allikevel er det et par momenter verdt å trekke frem: HP mangler direkteutskrift på CD-plater (men selger såkalte "tattoos" som du klistrer på platene), bare Canon har tosidig utskrift, men bare HP har trykkfølsom skjerm og to papirkassetter i front, som gjør at den kan stå helt inntil veggen.

Artikkelen fortsetter under annonsen

HP vinner på programvarefronten med den beste løsningen. Det medfølgende programvare byr både på katalogisering av bilder i album, samtidig som utskriftsveiviseren støtter flere bilder i forskjellige størrelser, der en algoritme plasserer bildene optimalt slik at du bruker færrest mulig ark.

HP Photosmart 7360D
HP Photosmart 7360D
Vis mer


Har du lest alle artiklene har du sett det allerede - HP Photosmart 7360D er best i test i denne omgangen. Det er imidlertid et tett race med Canon Pixma iP6700D, som har rå ytelse på foto, i tillegg til at den støtter direkteutskrift på CD-plater og tosidig utskrift. Hvis dette er kriterier som tiltaler deg, bør du i stedet vurdere Canon-skriveren. R340 fra Epson havner dessverre litt utenfor det gode selskap i denne omgang, men er på ingen måte en dårlig skriver. Den klarer bare ikke å utmerke seg i denne gruppen.