Best i test

Av de 6 spillerne har vi valgt ut en vinner. Men vårt valg er heller ikke gospel, det er mange ting du bør tenke på før du bestemmer deg.


Det er mye å vurdere vedrørende MP3-spillere. I tillegg til pris og kapasitet ser vi også på hvor bærbare de er (vekt og størrelse), hvor lett det er å navigere seg gjennom menyene, hvor lenge batteriene holder, hvilke ekstrafunksjoner de har, og utssendet har jo også litt å si.

Felles for alle er forresten at de kan brukes som flyttbar disk, altså du kan bruke de til å ta med deg filer mellom datamaskiner. Men kun Creative Zen V Plus og MSI P640 får bonuspoeng for å ha mini-USB, og en slik kabel finner du omtrent over alt. De andre har hver sin USB-plugg som krever en spesiell kabel.

Våre inntrykk

Bonuspoeng eller ikke, det er uansett en spiller som vi misliker i dette selskapet: MSI P640. Den har riktignok størst kapasitet, men også desidert dårligst batteritid, er kronglete i bruk og virker i det hele tatt som et uferdig produkt. Hold deg unna denne dersom du er ute etter en god spiller.

SanDisks Sansa e260 havner i kategorien gjennomsnittlig. Den har en god skjerm, og lyden kan fikses med en oppdatering av spillerens firmware, men ellers er er det ikke så mye her som får oss til å smile og nikke. Ikke det at den er dårlig på noen måte, men i dette selskapet når den ganske enkelt ikke opp.

Artikkelen fortsetter under annonsen

En annen spiller har både veldig gode og veldig dårlige sider: YP-Z5F fra Samsung. Den har overlegen batterilevetid og nok lyd, men sliter med en elendig radiodel, småkjip skjerm og knotete navigering. Er batterilevetiden det du virkelig vektlegger er altså dette en het kandidat.

Best i test

Best i test


Totalt sett mener vi at Creatives Zen V Plus er den beste spilleren. Den er liten og lett, og selv om navigeringen kunne vært raskere og batterilevetiden i dette selskapet kun er middels, har den også en god radio og andre fine ekstrafunksjoner. Den er heller ikke spesielt dyr.

Best i test

Hakk i hæl, i samme pris- og vektklasse har vi iPod nano, som med farger og en slank linje er vanskelig å ikke bli sjarmert av.
Rask navigering, brukervennlig grensesnitt og dugelig batterilevetid trekker den også langt opp. Mange vil nok foretrekke iPod foran Creative, og selv uten radio og mulighet for film. Det blir en ren smakssak.

Er du klar for å punge ut litt ekstra og ikke bryr deg om litt vekt så er også iriver E10 en meget god spiller. Den har alt du trenger og litt til, men er vel også helst spilleren for entusiastene.

Uenig? Gå tilbake til hovedartikkelen og si din mening i diskusjonstråden!

Snart slutt på små spillere?

På full fart inn i markedet kommer en annen dings vi drar med oss overalt - mobiltelefonen. Disse er litt større og dyrere, men kommer allerede med like god kapasitet og pakker i tillegg mange andre fuksjoner (MP3-spilleren er jo bare ekstrautstyr). Et eksempel på en slik er Nokia N91, som er helt på høyde med de fleste modellene i denne testen. Har du en slik ser vi ganske enkelt ikke noen grunn til å kjøpe og dra med seg en ekstra liten spiller.

Best i test


Men det er jo et noen ulemper med å ha kombinert telefon og spiller også. Den er som sagt større og tyngre, pluss dyrere i innkjøp og oppgradering av spilleren. Dessuten er batterilevetiden et problem, siden den varierer etter hvor mye du bruker selve telefonen. På N91 måte vi en lyttetid på noe 11 timer - da uten å bruke telefonen til å faktisk ringe med, siden det jo ville forkorte tiden betraktelig.

Videre vil vi nok se kapasiteten øke (N91 med 8 GB er annonsert), mens også mindre og lettere telefoner vil få bedre MP3-mulighet. Løses batteriproblematikken - kanskje med et eget for MP3-delen - kommer de til å gi de små dedikerte spillerne hard konkurranse fremover.

Tilbake til hovedartikkelen.