Best i test på DinSide

Det er få andre som i løpet av et år tester så mange dataprodukter som vi gjør her i DinSide Data. I noen tilfeller tester vi enkelt-produkter, mens vi andre ganger lager større sammenligningstester der vi kan kåre en klar favoritt.

[Ugjyldig objekt (NAV)]

Det er resultatet av sistnevnte vi har samlet her. Vi har foretatt sammenligningstester av følgende produktgrupper: Digitale kameraer, rimelige USB-skannere, blekkskrivere, grafikkort, DVD-ROM-lesere, CD-brennere, bærbare PCer og håndholdte PCer.

En riktig Canonskanner

Skannere konverterer analoge detaljer til digital informasjon, eller enklere sagt: de brukes til å overføre bilder og tekst digitalt inn på PCen. Vi har hovedsakelig testet de rimeligste modellene med en pris på rundt 1.000 kroner.

Best i test på DinSide

Da det skulle kåres en vinner i skanner-testen var vi ikke i tvil; Canon imponerte oss voldsomt med modellen N656 U. Overraskende nok, i og med at dette var testens desidert minste og lekreste skanner. Likvel var ingen av disse punktene utslagsgivende for vår vurdering. Det er modellens utrolige skarphet, fremhevelsen av detaljer og dens raske hastighet som i våre øyne gjør Canon N656 U til markedets beste rimelige USB-skanner. Prisen på 1.290 kroner er heller ikke avskrekkende.

Les mer om skanneren her, mer om vår begrunnelse hereller gå til hovedsiden for skannertesten.

Genialt digitalt kamera

Best i test på DinSide

For å gi leserne de aller beste testene av digitale kameraer, inngikk vi et samarbeid med anerkjente Kai Thon, som gjennom sin stilling som teknisk redaktør i fagbladet Fotografi og daglig leder i DigIT AS, har testet kameraer i over 15 år. På oppdrag fra DinSide har han testet de siste modellene fra alle de store produsentene.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Kai Thon kåret to vinnere; en i klassen for kompaktkameraer, og et digitalt speilreflekskamera i proffklassen.

Det beste kompaktkameraet på markedet akkurat nå er Canon Powershot G1. Etter å ha testet det uttalte Kai Thon følgende:

- Alt i alt mener jeg at PowerShot G1 er det beste digitale kompaktkameraet Canon noensinne har laget og som i mange henseender bør stå som et eksempel til etterfølgelse hos både den ene og andre konkurrenten!

Les Kai Thons fulle begrunnelse, alt om Canon Powershot G1 finner du i denne artikkelen, mens du finner hovedsiden til testen ved å klikke her.

Best i test på DinSide

Det beste speilreflekskameraet mener vi er Olympus Camedia E-10. Det har hele fire millioner punkters oppløsning, fremragende bildekvalitet, perfekt utforming, høy oppløsning og vippbar LCD-skjerm.

Etter å ha testet det uttalte Kai Thon følgende:
-Perfekt utformet, med knappene på rett sted til rett tid og med et objektiv som tar pusten fra en kritisk kameraskribent. Bildekvaliteten er enestående, ikke bare takket være sine fire millioner punkters oppløsning, men framfor alt på grunn av nydelige farger, god skarphet og et mylder av formater, inkludert RAW."

Les Kai Thons fulle begrunnelse, alt om Olympus Camedia E-10 finner du i denne artikkelen, mens du finner hovedsiden til testen ved å klikke her.

Markedets beste blekkskriver

Best i test på DinSide

Vi har testet et stort utvalg blekkskrivere, og hovedkriteriene har vært utskriftskvalitet, hastighet og driftsøkonomi.

Best i test på DinSide

Blekkskriver-testen har for øyeblikket ingen klar vinner, men tronen deles av to likverdige konkurrenter. Best på markedet akkurat nå er etter vår mening Epson Stylus Photo 890 og Canon s600. Begge to er raske på alle typer utskrifter, og gir nydelig kvalitet. s600 er i tillegg 25% billigere i drift enn sin nærmeste konkurrent. Prisen er lik for begge skriverne, 2.490 kroner inkludert moms.

Les mer om Epson Stylus Photo 890 og Canon s600 eller gå til hovedsiden for blekkskriver-testen her.

Grafikkort med kraft

Grafikkortet er en av de viktigste komponentene i PCen din, fordi det er dette kortet som gjør at du i det hele tatt kan se noe på skjermen. Ytelsen til grafikkortet er spesielt viktig dersom du bruker PCen til spill eller bildebehandling.

Best i test på DinSide

I løpet av et par uker vil vi teste nye grafikkort basert på GeForce 3-brikken, som i disse dager er på vei til Norge. Enn så lenge er Hercules 3D Prophet II GTS vår favoritt. Dette kortet bygger på forgjengeren til GeForce 3, naturlig nok kalt GeForce 2 og har DDR-minne.

Hercules 3D Prophet II GTS er det kortet på markedet i dag som gir deg best kombinasjon av ytelse, pris og bildekvalitet.

Les gjerne mer om Hercules 3D Prophet II GTS eller gå rett til hovedsiden til grafikkort-testen.

Best bærbar PC for pengene

Best i test på DinSide

Slik utviklingen er på stasjonære PCer, daler også prisene på de bærbare. Likevel er det nok fortsatt lenge til vi kan begynne med kåring av ukens beste bærbare til under 10.000 kroner slik vi gjør med de stasjonære i Ukens billig-PC.

Vår test av rimelige bærbare PCer inkluderer derfor modeller med en utsalgspris under 20.000 kroner. Og her var ikke vår testmann i tvil: Dell Latitude CPt S600GT gir deg desidert mest ytelse for pengene. Maskinen oppnådde topp-resultater i så og si alle testene vi kjørte (med god margin til nestemann på listen) og har meget god batterikapasitet.

Mer om Dell Latitude CPt S600GT finner du her. Ta gjerne også en titt på hele testen av rimelige bærbare PCer.

Best til å brenne egne CDer

Best i test på DinSide

Med en CD-brenner i maskinen kan du lage dine egne CD-plater, men den kan også brukes som et alternativ til en ZIP-drive eller som en sikkerhetskopi-løsning. Når vi kårer en vinner tar vi hovedsakelig utgangspunkt i seks hovedområder: brennerens egenskaper som CD-ROM-leser, brukervennlighet, egenskaper som sikkerhetskopi-løsning, CD-kopiering, lage master CDer og musikk-CDer.

Brenneren med den beste kombinasjonen av de ovenfornevnte områdene blir kåret til best i test.

Plextors Plexwriter 16/10/40A leser raskere, brenner raskere og ripper raskere enn sine konkurrenter. Og den gjør det uten nykker, med et lavt støynivå. Derfor er dette vår favoritt.

Ta gjerne en titt på spesifikasjonene og testresultatene til Plexwriter 16/10/40A, eller gå rett til hovedsiden av DinSides test av CD-brennere.

DVD-ROM med voldsom ytelse

Best i test på DinSide

En DVD-ROM er kort sagt en DVD-spiller til å sette i PCen. En DVD-plate er er videreutvikling av CD-platen, men med rundt syv ganger større lagringskapasitet. DVD brukes mest til digital lagring av film.

Pioneer DVD-A05SZ er vår testvinner. Den leser DVD-plater med 16X-hastighet, noe som gir gode marginer for filmavspilling og lynrask datahåndtering. Som CD-ROM-leser yter den hele 40X.

Les mer om Pioneer DVD-A05SZ i denne artikkelen eller se hele testen av DVD-ROM.

Håndholdt til hverdag og fest

Best i test på DinSide

En håndholdt PC, eller PDA (Personlig digital assistent) er hovedsakelig en elektronisk tidsplanlegger og notatblokk. Ideen er enkel, den skal være så liten at den passer i hånden, og være så enkel i bruk at den kan utkonkurrere papiret. I tillegg skal den kunne kommunisere effektivt med PCen din.

Vi er midt i oppgraderingen av vår test av rimelige håndholdte PCer, og har derfor ikke kåret noen vinner. Likevel er testens siste tilskudd, Handspring Visor Deluxe vår foreløpige favoritt. Den er rask, har stort utbyggingspotensiale og er brukervennlig. Det eneste negative vi kan trekke frem er at den er noe dyr med sin pris på 2.276 kroner, samt at skjermen gjerne kunne vært noe skarpere.

Ta gjerne en titt på hele testen av rimelige håndholdte PCer og vår oversikt over alle de mest aktuelle modellene på markedet akkurat nå. Denne oversikten finner du ved å følge denne lenken.