BeOS 4.5 på vei

Også BeOS har sin konferanse for utviklere. Dette er et viktig forum både for selskapet Be og utviklerne, hvor nye strategier og teknologier offentliggjøres for første gang.

Operativsystemet BeOS får stadig mer oppmerksomhet etter hvert som det utvikler seg og modnes. Produktet er i ferd med å opparbeide seg en profil, noe som var et sentralt tema under denne konferansen.

MediaOS

Tidligere har det pågått utvikling av mange forskjellige typer programvare, uten et spesielt tydelig fokus. Fra Be’s ledelse blir det nå tatt fastere grep om det som dreier seg om behandling av mediadata. Dette viser seg både i markedsføring og profilering av produktet og i prioritering av egenskaper for selve operativsystemet.

Bes grunnlegger og øverste leder Jean-Louis Gassée, er sitert i avisen San Ramon Valley Times fra den 9 april. Han uttalte seg om Microsoft's nye strategi og inntog i multimedia og konkluderte med et svært så frodig sitat:

"At a risk of being called sexist, ageist, and French: If you put multimedia, a leather skirt, and lipstick on a grandmother and take her to a night club, she's still not gonna get lucky."

Ingen rival for Microsoft

Be ble trukket fram som et eksempel på at Microsoft har konkurrenter, under rettsforhandlingene mellom Microsoft og det amerikanske handelsdepartementet. Be’s ledelse påpeker derimot at de har et typisk nisjeprodukt, og at det ville være selvmord å forsøke seg i konkurranse med Microsoft på det generelle markedet.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Samtidig har støtten for mer avansert tilleggsutstyr blitt prioritert, siden dette er en forutsetning for gjennomslag i markedene for store og små produsenter av multimedia.

Versjon 4.5 kommer i juni

Versjon 4, som ble sluppet i slutten av 1998, skulle egentlig få en oppgradering på våren. Dette er blitt utsatt, og den viktigste grunnen er støtte for nye egenskaper og teknologier.

Den neste utgaven vil hete 4.5 og målsettingen er levering i juni

Et viktig element er støtte for de nye mediarelaterte instruksjonene i Pentium III. For målgruppen til BeOS vil disse egenskapene kunne gi vesentlig større utbytte enn for de aller fleste Windows-brukere.

Støtte for USB er også en del av den nye versjonen, sammen med drivere for en lang rekke nye maskinvareprodukter for lyd, grafikk og video.