Begrense CD-ROM hastighet?

Mitt optiske drev bråker når det spinner opp, finnes det noen måter å begrense lesehastigheten?

Heisann.

Jeg sitter til daglig på skolen, og hver gang jeg setter i en cd så begynner selvfølgelig cd-romen å bråke fordi den skal lese plata, og da spinner den opp.

Finnes det noen programmer som gjør at jeg kan begrense lesehastigheten til for eksempel 10x?
Da bråker det nesten ikke.

Mvh Knut

Datadoktoren svarer

Hei Knut,

Bråkete optiske drev er slett ikke uvanlige, men bruken av disse har heldigvis gått kraftig ned. Nettverk, minneplugger, harddiskbaserte MP3-spillere og portable harddisker har i stor grad tatt over for overføring av filer.

Men av og til er det selvfølgelig nødvendig, og da er det som du selv har merket ikke fritt for at noen spillere bråker ganske mye. Heldigvis finnes det du spør etter, altså programmer som begrenser lesehastigheten.

Et eksempel på et slikt program er CD Bremse (CD Trottle), men denne koster visstnok penger etter prøveperioden - selv om ikke seks dollar er all verden.

Multimedie- og brennerpakken Nero kommer også med programmet Nero DriveSpeed, som kan begrense lesehastigheten. Dersom du ikke har Nero finnes den også i noe eldre gratisversjoner (freeware) rundt på nettet (3.00 var siste jeg fant), men det kan altså hende den er så gammel at den ikke støtter ditt optiske drev.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Men kanskje noen av våre lesere vet om noen andre gode programmer?

Hilsen

Datadoktoren

[Ugjyldig objekt (debatt)]


Les alle spørsmål og svar