Begrens databruken med Tripmode

Kjekt program for deg som ofte er på farten.

<strong>KJEKK PÅ TUR:</strong> Med Tripdmode kan du enkelt velge hvilke programmer som skal ha tilgang til internett. Foto: TRIPMODE
KJEKK PÅ TUR: Med Tripdmode kan du enkelt velge hvilke programmer som skal ha tilgang til internett. Foto: TRIPMODE Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Oppdatert 2. mai 2016: Siden vi skrev om Tripmode, har programmet blitt lansert også for Windows. Vi tenkte derfor det var greit å trekke frem denne artikkelen fra arkivet.

Det er ikke overalt man har tilgang til internett, men heldigvis kan de fleste mobiltelefoner i dag settes opp som et trådløst tilgangspunkt, slik at man kan koble seg til telefonen fra PC-en og dermed surfe via mobilnettet.

GUIDER:
Del internett på Android
Del internett på iPhone
Del internett på Windows Phone

Kan bruke mye data

En utfordring med denne løsningen er at de fleste har en begrenset mengde mobildata i måneden, og det kan fort bli dyrt å overskride grensen.

Særlig hvis du er i utlandet.

Det fikk en kollega erfare på utenlandstur forleden dag, der hun var nødt til å bruke nettet litt fra PC-en og delte nettilgang fra telefonen. Med e-postsynkronisering og andre bakgrunnstjenester kjørende, økte mobilregningen med en snau tusenlapp på ganske kort tid.

LES OGSÅ: Ti tips for lavere mobilregning i utlandet

Velg appene som får bruke data

Tripmode er en kjekk Windows- og OS X-app i så måte. Den kjører fra menylinja/systemstatusfeltet og lar deg enkelt velge hvilke programmer som skal få lov til å bruke nettet.

Ikke bare er det fordelaktig for å spare datatrafikken; det kan også være kjekt om du har dårlig dekning (og lav hastighet) og heller vil prioritere å høre på Spotify enn at jobb-e-posten skal hentes til maskinen, eller at filer skal synkroniseres via Dropbox.

FULL KONTROLL: Med Tripmode kan du selv velge hvilke programmer som får bruke nettverkstrafikk og ikke. Foto: TRIPMODE
FULL KONTROLL: Med Tripmode kan du selv velge hvilke programmer som får bruke nettverkstrafikk og ikke. Foto: TRIPMODE Vis mer


Enkel i bruk

Når du har installert Tripmode er den deaktivert som standard. Du kan aktivere den manuelt på nettverket du er koblet til – ellers skal den være smart nok til å aktiveres når den oppdager at du er koblet til et trådløst nett fra telefonen din.

Du krysser enkelt og greit av og på de appene du vil at skal kunne sende og motta data via nettverket, og dette huskes så per nettverk.

Tripmode kan prøves ut gratis med ubegrenset funksjonalitet i én uke – deretter kan det brukes 15 minutter om dagen. Alternativt kan du betale for fullversjonen, som koster åtte dollar; cirka 65 kroner med dagens kurs.

Programmet finner du på Tripmode.ch. Siden det kjøpes utenfor App Store, kan det være at du på Mac må lempe litt på restriksjonene på maskinen for å installere programmet, men det får du i så fall beskjed om.

LES OGSÅ: Spar datatrafikk med Opera Max

Lyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!