Beep spiller musikk i alle rom

Men høyttalerne må du stå for selv.

<strong>MUSIKK OVERALT:</strong> Med Beep koblet til høyttalere rundt om i huset, kan de spille den samme musikken. Foto: BEEP
MUSIKK OVERALT: Med Beep koblet til høyttalere rundt om i huset, kan de spille den samme musikken. Foto: BEEP Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

På markedet finnes det flere såkalte «multiroom»-løsninger som lar deg spille den samme, synkroniserte musikken i flere rom i huset.

Den mest kjente er kanskje Sonos, som har en rekke høyttalere ulike modeller å velge mellom, der du styrer avspillingen via mobiltelefonen. Norske Electrocompaniet viste også frem sin EC Living-løsning på Hi-End-messa i München tidligere i år, og aktører som Samsung, Panasonic med flere kommer også med egne løsninger i disse dager.

Men – Beep velger en litt annen tilnærning.

Bruker eksisterende høyttalere

I stedet for at du skal handle nye høyttalere til alle rom i huset, lar Beep deg nemlig bruke de du har fra før (dette tilbyr riktignok Sonos også, men til en vesentlig høyere pris).

Les også: Test av seks bærbare Bluetooth-høyttalere

Så lenge de har en linjeinngang (enten minijack, optisk eller RCA-porter) kan du koble dem til en Beep-enhet, som så sørger for at de blir med i den synkroniserte musikkavspillingen.

Dermed kan du koble Beep-enheter både til reiseradioen på kjøkkenet, stereoanlegget i stua og høyttaleren på terrassen.

APP: Via appen for iPhone og Android kan du «caste» musikken til Beep-gruppa.
APP: Via appen for iPhone og Android kan du «caste» musikken til Beep-gruppa. Vis mer


Styres fra telefonen

Via en app på telefonen kan du så sende musikk til alle Beep-enhetene, som så sørger for å spille synkronisert musikk overalt i huset. Det er ingen maksgrense på antall enheter, men det avhenger selvsagt av hvor godt nett du har i huset.

Ved siden av å styre musikkavspilling, kan du også lage grupper av Beep-enheter i appen, slik at du ikke spille av overalt hele tiden. Alle beep-enhetene kan dessuten brukes både til å pause avspillingen eller regulere volumet.

Les også: Smart måte å dele musikk på

Her ser du en video som viser hvordan konseptet fungerer:

Strømmetjenester kommer

Musikk kan du enten spille fra filer som er lagret på enheten, eller fra den amerikanske nettjenesten Pandora, som ikke er tilgjengelig i Norge. Men skaperne lover at strømmetjenester som Rdio og Spotify også er på vei. Selskapet er for øvrig stiftet av tidligere Google-ansatte.

Beep-enhetene koster 99 dollar pr stk (+ 20 dollar i frakt), men har solgt ut det første opplaget. For å bli varslet om når nye enheter er til salgs, kan du legge igjen epostadressen din på Beeps nettsider.

SAMLESIDE: MUSIKK