Bedre video over trådløst med ny antenne?

Spørsmål:

Hei,

Jeg har en Sparklan WX-6615M trådløs 802.11g ruter med en 2 dBi dipole antenne, som jeg bla bruker til streaming av video og musikk fra en filserver til min laptop. Spesielt video sliter ofte med hakking og buffering, selv om veggene i min 2-roms er gipsvegger..

Er en mulighet å bytte antennen med feks en kraftigere innendørs 6dBi antenne? Eller må routeren og laptopen ha innebygget "støtte" for kraftigere antenne?

Hilsen
Morty


Datadoktoren svarer:

Hei,

Vi har testet noen forskjellige antenner, du finner artikkelen her.

Resultatet av denne testingen var ikke oppløftende med hensyn til stabilitet og jevn overføring.

Generelt er ikke 802.11g egnet til overføring av video, bortsett fra mindre snutter. Under spesielt gunstige forhold med komprimerte formater kan det fungere, men det er langt vanligere at det er problemer.

En nyere ruter med MIMO vil kunne gi deg bedre overføringskvalitet, men den nyeste 802.11n-standarden er ikke helt klar enda. Noen produsenter av rutere har "tjuvstartet" og vi har testet noen av disse, men vi er ikke så veldig imponert over ytelsen i forhold til reklamen.

Så lenge det er løse antenner er det ikke noe problem å koble til andre antenner. Men på MINO-rutere som bruker flere antenner har vi ikke testet om det fungerer.

Hilsen Datadoktoren

Les alle spørsmål og svar

[Ugjyldig objekt (debatt)]