Bedre spillytelse med nye Vista-drivere

Både ATI og nVidia har sluppet ferske grafikkortdrivere for Vista. Det gjorde i hvert fall susen for ett av selskapene!

Våre antagelser om at ATI og nVidia kom til å lansere nye drivere for Vista samtidig med at operativsystemet ble tilgjengelig for privatmarkedet viste seg å være riktige. ATI har lansert de første Catalyst-driverpakken for Vista (Catalyst 7.1), mens nVidia på sin side omsider har lagt ut betadrivere til 8800-serien på den offisielle nedlastningssiden. Men ForceWare 100,54 (Beta) har også støtte for de "eldre" GeForce-kortene, så her var det kanskje også litt å hente for andre nVidia-eiere?

Som dere kanskje husker testet vi hvordan spillytelsen i Windows XP stod seg mot Vista, men det var altså med de gamle driverne. Spørsmålet var jo om de nye driverne var nye i noe annet enn nummereringen. Derfor installerte vi de nye driverne testet på samme måte og med samme maskin som vi gjorde sist.

ATI

Først tok vi for oss nVidias gamle rival, hvis drivere også sist virket mer modne enn de til konkurrenten. Hvis du ikke fikk med deg den delen så kan du lese om det her! Når det gjelder 3DMark05 så fikk vi likt resultat både i XP og Vista med de gamle og nye driverne. I spillet F.E.A.R. merket vi heller ingen forskjell fra sist. Men i de to andre spillene var det forskjell:

Artikkelen fortsetter under annonsen

Bedre spillytelse med nye Vista-drivereI forhold til de eldre betadriverne så har altså Catalyst 7.1 sitt i aller høyeste grad på det det tørre i Company of Heroes.

Bedre spillytelse med nye Vista-drivereOgså i Lost Coast-brettet retter ATI opp den "glippen" vi merket med betadriverne.

Totalt sett merket vi altså absolutt ingen svakheter med ATI-kortet og de nye driverne. Ytelsen er over hele linja mer eller mindre identisk med den vi hadde i XP med samme maskinvare. Det kan selvfølgelig være at det henger igjen litt i noen spill, men alt i alt ser de nye driverne veldig lovende ut!

nVidia

nVidias gamle drivere imponerte oss ikke akkurat. Denne gangen begynte det mye bedre:

Bedre spillytelse med nye Vista-drivereI 3DMark05 fikk vi et tydelig hopp i riktig retning med de nye driverne i Vista.

Bedre spillytelse med nye Vista-drivereVi var også fornøyd med ytelsen i F.E.A.R., hvor ytelsen nå har gått litt opp i forhold til de gamle driverne.

Bedre spillytelse med nye Vista-drivereMen i Company of Heroes var ikke resultatet like bra. Her fikk vi samme resultat som sist - noe som betyr at ytlsen i XP ligger litt foran i de høyere oppløsningene.

Bedre spillytelse med nye Vista-drivereI Half Life 2 er det både gode og ikke så gode nyheter. Det er først og fremst gledelig at de nye driverne gjør at ytelsen går helt opp på XP-nivå. Bortsett fra når AntiAliasing og Anisotropic Filtering skrues på...

Oppsummering

For nå ser det ut til at ATI har gjort ting riktig med de nyeste driverne, i det minste når det gjelder ytelse. På vår maskinvare merker vi altså nå ingen nevneverdig ytelsesforskjell i spill enten vi kjører XP eller Vista.

nVidias ForceWare 100,54 er fremdeles i beta, men tar så avgjort et par skritt i riktig retning. Vi ser likevel at ting er ikke helt bra riktig ennå, men dette vil nok helt sikkert løse seg i en fremtidig driver.

Det virkelig gledelige med de nye driverne er at det tydeligvis ikke er noe problem å oppnå samme spillytelse som på XP med Vista kjørende på nøyaktig samme maskinvare. Så når de ferdige driverne til nVidia ligger klare er det ingen grunn til å holde seg til XP - når det gjelder spill i hvert fall.

Mye mer Vista-stoff finner du her!