Bedre og bedre dag for dag

Feilene lukes bort fra WD TV i et voldsomt tempo.

Responsen på testen av mediesenterboksen WD TV fra Western Digital var svært bra da saken ble publisert forrige måned, og selv om vi i likhet med mange andre brukere på nettet var veldig imponert over hva den lille, svarte kladden kunne få til, hadde vi noen innvendinger.

Siden den gang har produsenten sluppet flere nye oppgraderinger, og selv om de foreløpig bare eksisterer i såkalte pre-releaser, og ikke offisielle utgivelser, har vi naturligvis oppgradert vår lille favoritt med versjon 1.02.07. Og, ja - ting har blitt enda bedre for de av oss som liker å samle filmene, bildene og musikken vår på ett og samme sted.

Språkråd

Én av de to hovedinnvendingene vi hadde i anmeldelsen var at valg av undertekster ved for eksempel avspilling av DVD eller ISO-filer ikke ble ledsaget av hvilket språk en valgte. Før de siste oppgraderingene fikk en simpelthen opp at en hadde valgt "Subtitle 3/10" eller "7/10".

Nå får du fram "Norwegian", "Polish" eller "German" når du blar deg gjennom tilgjengelige undertekster. Det samme prinsippet gjelder for valg av lydspor på andre språk.

En annen innvending var at vi fikk infernalsk støy på noen avi-videofiler vi hadde overført fra et digitalkamera. Denne støyen er nå borte.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Nytt førstevalg

I tillegg til disse, for oss, fine forandringene, har Western Digital også polert litt på grensesnittet. Video-vinduet er blant annet satt som standardvindu, og støtten for miniatyrbilder har blitt kraftig forbedret slik at det er enklere å få opp plate- og filmomslag.

Det finnes nå også støtte for FLAC-lyd i MKV-filer, noe som ikke akkurat vil fenge almennheten, men noen der ute vil garantert finne en bruk for det.

Et par svakheter er det likevel verdt å merke seg. Du vil for eksempel fortsatt ikke få opp DVD-menyer hvis du har overført noen av DVDene dine til ISO-format eller liknende, noe det er vanskelig å klage over, all den tid Western Digital aldri har annonsert skikkelig støtte for DVD-formater.

Ikke helt perfekt

Enkelte WD TV-brukere har dessuten opplevd at undertekster kommer ut av synk med filmen. Dette gjelder, så vidt vi kan se, i stor grad før-utgivelser forut for 1.02.07, men hvis andre, norske WD TV-brukere har andre erfaringer det bare å kommentere i kommentarfeltet under saken!

Feil eller ikke feil: Det er betryggende å se at Western Digital har tenkt å fortsette videreutviklingen av WD TV.

Du kan lese hele WD TV-testen her!

Siste versjon av WD TV-før-utgivelsen kan lastes ned her.