Bedre lyd med USB på bærbar?

Hei,
Jeg så en reportasje dere hadde om noen usb lydkort til pc som gjorde at det ble mye bedre lyd av pcen, men jeg finner ikke reportasjen igjen. Kan du hjelpe meg ?mvh Morten

Datadoktoren svarer

Hei,

Vi har testet flere USB-lydenheter, så det er ikke lett å vite hvilken artikkel du mener. Du kan bruke søkefeltet på DinSide og skrive inn lyd+USB, eller du kan sjekke i kategorien Multimedia ved å klikke på dette ordet i kategorioversiikten over artiklene.

Men generelt vil jeg si at hvis man skal ha bedre lyd, så er det slett ikke sikkert at det er lydkortet i den bærbare som er det svakeste ledd. Som regel er det høyttalerne og plasseringen av disse som har størst betydning for lyden. Elektroniske komponenter som lydkort og forsterkere vil du bare høre forskjell på hvis høyttalerne er godt over gjennomsnittlig standard.

Ofte gir andre lydkort et kraftigere signal, og dette oppfattes i utgangspunktet som "bedre". Men når man finjusterer nivået og sammenligner på identisk lydstyrke vil man ikke kunne høre forskjell.

Ofte er det strømforsyning og jording av denne som er årsaken til støy og ulyder fra lydutgangen på en bærbar. Løsningen er som regel å plugge strømforsyningen i en kontakt som ikke har jordtilkobling. Strømforsyninger er alltid dobbeltisolert, så det er ingen fare ved dette.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Alminnelig gode kabler og kontakter er også viktig for å oppnå en stabil og støyfri forbindelse.

Hilsen Datadoktoren

Les alle spørsmål og svar