Bedre fotostøtte i Windows

NYHET: Microsoft har nå lansert Photo Info, et tillegg til Windows som lenge har vært savnet.

Når du tar et bilde med et digitalkamera, skrives det mye informasjon til bildefila i tillegg til selve bildet. Denne informasjonen kalles EXIF-informasjon og inneholder blant annet informasjon om kameramodell, blenderåpning, lukkertid, ISO-hastighet, tidspunkt for når bildet er tatt etc. Til nå har du vært nødt til å bruke eksterne programmer for å vise denne informasjonen i Windows.

Det har imidlertid Microsoft endelig gjort noe med, så nå er det mulig å laste ned Microsoft Photo Info v1.0. Dette tillegget gjør i hovedsak tre ting: Du kan høyreklikke på en bildefil, velge "photo info" og deretter legge inn mer informasjon om bildet du har tatt; det være seg stedet bildet er fra, copyright-informasjon etc., og du kan også gjøre dette på flere bilder i slengen slik at jobben blir mindre.

Bedre fotostøtte i Windows


Bedre fotostøtte i Windows


I tillegg kan du, ved å høyreklikke på kolonneoverskriftene, få listet flere kolonner enn du hadde før. For eksempel kan du også vise informasjon om ISO-hastighet og dertil sortere bildekatalogen etter denne attributten. Den tredje nyheten er at du får utvidet informasjon om bildet ved mouseover.

Programmet er gratis og lastes ned fra Microsofts hjemmesider. Nedlastingen krever at Windows-installasjonen din er ekte vare.