Bedre digitale bilder med ny brikke

Hva sier du til et digitalt kamera med en kapasitet på 16,8 megapiksler? Selskapet Foevon har designet en ny brikke som tillater bilder med ekstremt bra bildekvalitet.

I følge Foevon benytter den nye sensorbrikken seg av CMOS-teknologien, som hittil var synonym med dårligere kvalitet men lavere pris enn CCD-sensorene, som de aller fleste kameraprodusentene bruker.

Nå har imidlertid Foevon klart å produsere en CMOS-brikke som går kvalitetsmessig til topps på lik linje som de beste CCD-brikkene. Her snakker vi om oppløsninger opptil 16,8 megapiksler, eller en oppløsning på 4,096 x 4,096 punkter. Dagens digitale kameraer beregnet for privat bruk ligger på mellom 1,3-3,4 megapiksler (maks oppløsning 2048 x 1536 punkter), mens profesjonelle kameraer gjerne greier dobbelt så mye.

Ikke før om en stund

Den nye Foevon-sensoren har 70 milllioner transistorer, og er følgelig mer komplisert enn en Pentium III-brikke. Det er imidlertid tvilsomt hvorvidt vi får se produkter basert på den i nærmeste fremtid. For det første vil brikken bli brukt først og fremst i profesjonelle produkter (les: svært dyre), og det skjer uansett ikke før om ett års tid.

I følge utviklerne kan denne utviklingen i CMOS-teknologien på lang sikt bety billigere produkter for hjemmemarkedet.

Vi kommer uansett til å følge teknologien videre og gi deg oppdatert informasjon.