Foto: Torvald Kvamme
Foto: Torvald KvammeVis mer

Bedre bildekorrigering med PhotoDeluxe 3.0

Et godt bildeprogram kan gjøre underverker med bildene dine. Adobe PhotoDeluxe er markedsleder i kategorien bildeprogrammer for hjemmebruk, og nå kommer programmet i ny versjon. Bedre korrigering, enda bedre brukergrensesnitt og bedre fargestyring er noen av nyhetene som skal selge Adobe PhotoDeluxe 3.0 Home Edition.

Digitale kameraer og rimelige blekkskrivere med fullblods fotokvalitet gjør at digitale bilder er på vei inn i de tusen hjem for alvor. Men om du har aldri så god maskinvare, blir bildene ikke gode om du ikke også har et godt program på PCen for å behandle bildene.

I tillegg til Adobe, satser også Microsoft på dette markedet med Picture It! 2.0 som er et lignende program. En enda billigere løsning er programmet sharewareprogrammet Paint Shop Pro, som nettopp har kommet i ny versjon (se vår artikkel om dette).

Blant de viktigste nyhetene er:

  • Enklere brukergrensesnitt

  • Nytt fargetilpasningssystem som skal sikre at det du ser på skjermen er det samme som kommer ut på skriveren

  • Enklere innhenting av bilder fra ulike kilder

  • Flere spesialeffekter for å lage "kunst" av bildene dine

  • Mulighet for å lage frittstående multimediashow med bilder og lyd som kan sendes pr. epost

  • Mulighet for å koble sammen flere bilder til et panoramabilde

  • Nye maler, tips og utklippsbilder hver måned (som kan lastes ned via Internett).

Bedre korrigering

PhotoDeluxe 3.0 har et rikholdig utvalg av hjelp til å korrigere bilder.
PhotoDeluxe 3.0 har et rikholdig utvalg av hjelp til å korrigere bilder. Vis mer

PhotoDeluxe 3.0 har fått enda bedre verktøyer for automatisk korrigering av farger, lysstyrke/kontrast og skarphet. Det amerikanske selskapet Extensis har levert teknologien. Filtrene fra Extensis er også tilgjengelig i PhotoDeluxe 2.0 Business Edition, og kan også kjøpes separat som en plug-in til Photoshop.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Slike verktøyer fungerer ofte bra, men i mange tilfeller gjør ikke slike helautmatiske korrigeringer jobben tilfredsstillende. Ønsker du helt topp kvalitet på bildene dine, trenger du også en god porsjon grunnleggende forståelse for digitale bilder generelt. DinSide Data har nettopp startet en artikkelserie om dette.

Adobe PhotoDeluxe 3.0 vil ikke bli oversatt til norsk. Den engelske utgaven kommer på markedet i september. Utsalgsprisen vil bli ca. 500 kroner (inkl. mva.) med bare et lite prisavslag hvis du oppgraderer fra PhotoDeluxe 2.0.