BBK DV971

Dette er storebroren til Asono DVDX70, som vi testet i vinter. Spilleren var den første "modne" DivX-kompatible spilleren vi testet, og tok omtrent det som var av filmer og klipp i DivX, Xvid og MPEG1/2-format.

Publisert
Sist oppdatert

I virkeligheten heter Asono-spilleren DV969, og produsenten heter BBK Electronics. Nå er etterfølgeren DV971 dukket opp på markedet, men denne gangen er det BBK Electronics Scandinavia som selv distribuerer spilleren i Norden - under BBK-navnet.

Den kinesiske elektronikkprodusenten er nok ukjent for de fleste her hjemme, men er i virkeligheten en stor produsent av blant annet AV-utstyr og telefoner. Selskapet har tre fabrikker i Kina, og mer enn 8.000 ansatte i en rekke land. Det skandinaviske kontoret ligger i Västerås i Sverige, og herfra styres all aktivitet i Sverige, Danmark og nå også Norge.

Oppgradert og billigere

DV971 har fått et nytt utseende og, i følge produsenten, et nytt og forbedret drev fra Panasonic. Men det som gjør denne spilleren spesielt interessant, er at det antydes en gatepris i Norge på 1.198 kroner. Det er en god del billigere enn hva Asono selger forgjengeren DV969 for (under navnet DVDX70).

BBK DV971Den nye metallfronten skal i følge produsenten gir bedre kvalitetsfølelse enn forgjengeren.
Skuffen er stivere, men fortsatt knapt en halv cm høy. Fronten på skuffen sender ut et skarpt blått lys når det ligger en plate i den. Tøft, vil nok noen hevde, personlig syntes vi først og fremst det var sjenerende under avspilling av film. Heldigvis kan det skrus av ved å gå inn i setup-menyen.

Skuffen er gjennomsiktlig.
Skuffen er gjennomsiktlig. Vis mer
Lyset i skuffen kan heldigvis skrus av dersom du synes det er sjenerende.
Lyset i skuffen kan heldigvis skrus av dersom du synes det er sjenerende. Vis mer

Identisk

Menysystem, tilkoblinger, fjernkontroll og betjening er identisk som på DV969. Vi skulle gjerne sett at det var flere knapper i fronten på spilleren, for eksempel knapper for spor- og kapittelskifte. For øvrig er betjeningen grei, det er kanskje litt vel mange knapper på fjernkontrollen. Men når du har brukt den en stund, vil du oppdage at du til gjengjeld har svært mange muligheter.

Her er godt med tilkoblingsmuligheter. Lyd kan styres fra fjernkontrollen.
Her er godt med tilkoblingsmuligheter. Lyd kan styres fra fjernkontrollen. Vis merFull oversikt over tekniske detaljer finner du her.

BBK DV971


I likhet med forgjengeren hadde vi svært få problemer med denne spilleren, og den oppførte seg omtrent identisk i nær sagt alle situasjoner. Derfor kan du lese vår test av denne for en mer detaljert gjennomgang. Spilleren forsvarer sitt "Anbefalt Produkt"-stempel fra oss. Men vi har testet to andre DivX-kompatible spillere den siste tiden, som absolutt også er verdt å vurdere - Philips DVP720SA og JVC XV-N316.

Vi legger for øvrig til at produsenten har annonsert støtte for både undertekster og nye musikkformater (først og fremst Ogg Vorbis) på DV971 i nær fremtid, gjennom en såkalt firmware-oppgradering.

Tilgjengelighet

BBK Scandinavia er i forhandlinger med potensielle norske forhandlere, og enkelte butikker skal allerede ha denne spilleren i hyllene. Hvis du har spørsmål vedrørende tilgjengelighet, kan du ta kontakt med BBK Scandinavia på tlf +46-21-143381, eller ved å sende dem en epost.

Du kan også bruke debatten under, for spørsmål og for å utveksle erfaringer med andre lesere!

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer