BBK DL373D

Denne lille håndholdte DVD-spilleren fra BBK spiller det aller meste av aktuelle formater. Prisen er lav, men hva med kvaliteten? Vi har testet.

Publisert
Sist oppdatert


BBK er en stor kinesisk produsent av AV-utstyr, som har begynt å gjøre seg bemerket på det norske markedet. Vi har tidligere testet flere stasjonære DVD-spillere fra produsenten, og har stort sett gode erfaringer med BBK-produkter.

Perfekt for DivX

Vi har tidligere testet håndholdte DVD-spillere med innebygd skjerm, deriblant modeller fra Shinco og Next Base. BBK DL373D er imidlertid første spiller vi har sett på som også støtter MPEG4-variantene DivX og Xvid. Disse formatene er som skapt for portable enheter med innebygd skjerm. Filmene trenger ikke spesielt høy oppløsning, og artefakter knyttet til kompresjon er vanskeligere å oppdage. Resultatet blir at du kan dytte mange filmer på en DVD-plate når du skal ut på tur. Spilleren er dessuten blant de rimeligste i klassen, med en prislapp på 3.175 kroner inkl mva i skrivende stund.

BBK DL373D


I tillegg til DVD og DivX (3.11, 4.x og 5.x)/Xvid (inkl 1.x), støtter spilleren Audio-CD, HDCD, MP3, WMA og Kodak Picture CD. Den kan også lese MPEG1/2-filer direkte fra brente CDer og DVDer. Vi prøvde med en rekke forskjellige CD/DVD-plater, inkludert overskrivbare DVD+/- plater, og spilleren hadde ingen problemer med å lese noen av disse. Du kan ha flere filtyper på samme plate, disse gjenkjennes og dekodes automatisk.

Kan tilkobles XBOX

BBK DL373D
BBK DL373D


Spilleren har en tradisjonell "laptop"-utforming, og måler 206 х 150 х 29 mm. Vektnåla stopper på 760 gram. Materialet er plast fra innerst til ytterst. LCDen er på 7", og er rimelig bra beskyttet bak det relativt tykke lokket (1 cm). Under skjermen sitter et par stereohøyttalere, men lyden var som forventet veldig spinkel. På høyre side (sett forfra) finnes en rekke inn- og utganger. Du kan blant annet koble den til TV (kabler og overganger følger med), surround-anlegg (optisk utgang), og dermed bruke den som en vanlig stasjonær spiller. Men her er også innganger for eksterne enheter, for eksempel kan du bruke den interne skjermen sammen med f. eks en XBOX-konsoll. Smart!

Spilleren kan betjenes tilnærmet 100% ved hjelp av knapper på enheten, eller ved hjelp av den medfølgende fjernkontrollen. Menyene er oversiktlige og relativt enkle. Innhold på CDer og DVDer vises i trestruktur, dessverre vises bare de første 14 tegnene i lange filnavn, og her støttes ikke æøå. Vi har fortsatt til gode å se fullgode løsninger her.

Menysystemet er for øvrig identisk med DV971.

BBK DL373DIkke imponerende batterilevetid

Det oppladbare batteriet er eksternt, dekker hele undersiden av spilleren, og kneppes av og på ved behov. Det gjør spilleren mer enn 50% tykkere, og vekten øker også tilsvarende. Batterilevetiden målte vi til ca 2 timer, så Ringenes Herre utgår som underholdning på flyturen til Mallorca. I bilen derimot, er ikke levetiden noe problem, da spilleren leveres med adapter til strømuttaket.

Den leveres også med strømadapter for nettstrøm, øreplugger, kabler for ekstern tilkobling, bæreveske og bruksanvisning på svensk. Totalt sett en fin pakke!

Kjapp!

Spilleren reagerer overraskende kjapt på alle instrukser, inkludert spoling, stopp og start i DivX-filer. Den dekoder det meste greit, noen av DivX-filene vi testet ble av en eller annen grunn ikke strukket over hele skjermen. Her skal det legges til at det er mye "hummer og kanari" blant filene vi prøvde å spille. Filer vi har kodet selv ved hjelp av Dr DivX 1.06, var det imidlertid uproblematisk å avspille.

For øvrig fikk vi spilt både MP3 og WMA-filer, men ikke nyere formater som Ogg og AAC/M4A. Du kan repetere spor og innhold i en mappe, men vi fant ikke noen funksjon for avspilling i tilfeldig rekkefølge.

BBK DL373DSkjermkvalitet

Skjermen har brukbar kontrast og god fargegjengivelse. Responstiden er høy nok til at vi ikke oppdaget etterslep av noe slag. Innsyn fra sidene er heller ikke noe problem, selv fra nesten død vinkel. Detaljer i høylys kan bli litt utbrente, noe som var mest fremtredende ved visning av JPG-bilder.

Da vi mottok enheten var TV-systemet satt til NTSC. Ved å bytte til PAL i Setup-menyen ble bildekvaliteten vesentlig dårligere. Det viste seg imidlertid at uavhengig av innstilling, ble filmer dekodet og avspilt korrekt. Ingen grunn til å velge PAL, med andre ord.

Vi har ikke funnet sikre tall vedr skjermoppløsningen, men den er uansett ikke spesielt høy. Den lave oppløsningen merkes først og fremst ved stillbildevisning. Her er pikslene klart synlige. Under filmavspilling reduseres problemet ved hjelp av filtre, og vi hadde ingen problemer med å nyte spillefilmene. Skarpheten kan om ønskelig justeres opp og ned i Setup-menyen.

Konklusjon


Dette er en av de aller billigste portable DVD-spillerne vi har testet. Den fremstår imidlertid ikke som noe dårligere enn konkurrentene, og det faktum at den har støtte for DivX øker bruksnytten betraktelig.

Norsk distributør er Datakjeden, og spilleren selges for i overkant av 3.000 kroner inkl mva.

Pluss:
+ Rimelig
+ DivX/Xvid-støtte
+ Kjapp
+ Fyldig pakke
+ AV-innganger

Minus:
- Burde vært bedre batterilevetid
- Pikselert bilde ved JPG-visning
- Ikke shuffle-mulighet ved MP3-avspilling
- Viser ikke filnavn over 14 tegn
- Viser ikke æøå

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer