Bart - gratis sikkerhetskopiering

Bittelite gratisprogram sørger for kopier av filene dine.

Det finnes et hav av programmer som har til formål å sikkerhetskopiere data på harddisken din til minneplugger, nettverksstasjoner, plater og eksterne harddisker. Felles for mange av dem er at de er overlesset av funksjoner du sjelden eller aldri tenker på å bruke, og dermed blir ofte brukervennligheten skadelidende.

Les også: PureSync - automatisk sikkerhetskopiring

Gjør akkurat hva det skal

Det finnes imidlertid hederlige unntak, små programmer som gjør akkurat det du ønsker at de skal gjøre. Et godt eksempel er det bittelille gratisprogrammet Bart - som ganske enkelt kopierer mapper med filer fra ett sted til et annet. I utgangspunktet tar det med seg rubb og rake, men du kan filtrere ut filer, filtyper og mapper du ikke trenger.

Bart - gratis sikkerhetskopiering


Når du har definert kilde, destinasjon og eventuelle filtre, trykker du ganske enkelt på Run. Du kan ha flere kopioppgaver (tasks), og kan velge å kjøre én og én eller alle.

Når en task har kjørt, vil innholdet i destinasjonen, for eksempel en minneplugg, være identisk med innholdet i kilden. Neste gang du kjører samme task, vil kun filer og mapper som er endret siden forrige kjøring, kopieres, og ting du har slettet fra kilden, vil også slettes fra destinasjonen.

Du kan gjøre noen få tilpasninger på hver task, og alt er veldig selvforklarende. Det eneste vi ikke liker er at vi må skrive inn  banen til kilde og destinasjon manuelt. Her burde det vært en bla-mulighet.
Du kan gjøre noen få tilpasninger på hver task, og alt er veldig selvforklarende. Det eneste vi ikke liker er at vi må skrive inn banen til kilde og destinasjon manuelt. Her burde det vært en bla-mulighet. Vis mer


Høy hastighet

Og programmet er raskt. Vi speilet en mappe på 115 GB til en ekstern USB 3.0-harddisk, det tok litt i overkant av en time. Vi regnet oss fram til en hastighet på rundt 30 MB pr sekund, og det er slett ikke verst med tanke på at en stor del av filene var bittesmå.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Da vi kjørte oppdateringen senere med bare noen få filendringer siden sist, var jobben unnagjort på ett minutt.

Logg fra siste kjøring lagres i en html-fil som kan åpnes i nettleseren.
Logg fra siste kjøring lagres i en html-fil som kan åpnes i nettleseren. Vis mer


Kan automatiseres

Bart har ikke innebygd automatikk i forhold til tidsstyrte backup-kjøringer, men støtter kommandolinje-argumenter via Oppgaveplanleggingen i Windows slik at sikkerhetskopieringen kan automatiseres. Dette finner du mer informasjon om på Utviklernes hjemmeside.

Bart er gratis, trenger ikke noen installasjon, og kan kjøres rett fra for eksempel en minneplugg. Det er bare 54 KB stort, og lastes ned på et øyeblikk fra Zhorn Software.

Les også: Gratis kopi av harddisken, gjenopprett på minutter