Bare godkjente nettsider?

Hei,

Jeg ønsker å sette opp en pc som skal brukes mot internett men kun mot enkelte
nettsider.

Har sett dette brukt på en del hoteller - der man kun får surfe på hotellets egen
nettside og søke informasjon der.

Finnes det et program som låser nettleserens adresse, slik at f.eks en bruker
kan kan gå ut på www.dinside.no ?

Hilsen Frank

Datadoktoren svarer

Hei,

Det er ikke så lett å finne enkle og brukervennlige programmer som bruker negativ filtrering, altså at det blokkerer alt utenom forhåndsgodkjente sider. De fleste fungerer nemlig omvendt, ved å nekte tilgang til sider som inneholder støtende materiale.

Men etter en del leting fant vi et program som heter WebScout som inneholder noen lignende funksjoner. Her kan du sette opp en rekke parametere som du ellers finner på nettkafeer og andre steder.

I utgangspunktet kan det bare blokkere enkeltsider, men hvis du lager en regel som blokkerer alt, kan du lage en ny en etterpå som slipper brukerne gjennom til bestemte nettsider.

Det kjekke med dette programmet er at det også kan sette tids- og båndbreddebegrensninger på brukere, slik at du for eksempel kan opprette en konto som bare har tilgang til utvalgte nettsider i tretti minutter, og bare med 10 kb/s hastighet.

Programmet er derimot ikke gratis (det koster 50 dollar), men det er tilgjengelig i en tretti dagers prøveversjon på nettsiden vi lenket til over.

Lykke til!

Hilsen

Datadoktoren

[Ugjyldig objekt (debatt)]


Les alle spørsmål og svar