MYE Å SPARE: Det er like før årets TV-kolleksjon vises fram. Det fører til meget gode tilbud på fjorårsmodellene. Foto: Gaute Beckett Holmslet
MYE Å SPARE: Det er like før årets TV-kolleksjon vises fram. Det fører til meget gode tilbud på fjorårsmodellene. Foto: Gaute Beckett HolmsletVis mer

TV-er blir raskt billigere:

Bare fem måneder etter at vi testet disse, er prisene ikke til å kjenne igjen

Alle de tre TV-ene kostet rundt 25.000 da vi testet dem. Fem måneder senere er prisene kuttet med inntil 11.000 kroner!

Det er knapt noe produkt fra elektronikkbutikkene som synker like raskt i pris som TV-er, spesielt toppmodellene kan du få til langt lavere pris noen måneder etter at de ble introdusert i markedet. Dette har vi tidligere dokumentert i en egen artikkel.

Vår test av toppmodeller til rundt 25.000 kroner, datert 29. juli 2017, inneholder noen meget gode eksempler på nettopp det. Alle de tre TV-ene har rett og slett stupt i pris.

Sank fra 25.000 til 13.990 kroner

Samsung QE55Q7F er modellen som har sunket mest i pris. Dette er en flaggskip-TV basert på et splitter nytt QLED-panel, som er Samsungs svar på konkurrentenes OLED-paneler.

NED 11.000 KR: Samsungs Q7F får du nå til meget god pris, sammenlignet med da den ble introdusert. Foto: Gaute Beckett Holmslet
NED 11.000 KR: Samsungs Q7F får du nå til meget god pris, sammenlignet med da den ble introdusert. Foto: Gaute Beckett Holmslet Vis mer

Denne kostet 25.000 kroner på testtidspunktet, nå er prisen 13.990 kroner i en rekke nettbutikker. Det er mer enn 11.000 kroner rimeligere på fem måneder!

Også testvinneren, OLED-TV-en Philips 55POS901F har blitt vesentlig billigere siden testtidspunktet. TV-en får du nå for 14.790 kroner, som er mer enn 10.000 kroner billigere enn da vi testet den. Litt høyere pris enn Samsung-en, men TV-en kommer da med integrert lydplanke.

Sony KD-55XE9305 er modellen som har sunket minst i pris, men du får den nå til 5.000 kroner lavere pris enn da vi testet den. Flere butikker selger denne nå til underkant av 20.000 kroner.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Stor konkurranse

- Konkurransen mellom kjedene er ekstremt sterk i Norge. Det er en av hovedårsakene til at man kan gjøre så gode TV-kjøp etter relativt kort tid, sier produktspesialist i Samsung, Knut-Eirik Rørnes.

Rørnes får støtte fra markedssjef for Philips-TV-er i Norden, Pär Josefsson.

- Det er butikkene som setter prisene, og med Black Friday og nyttårssalg, så blir det jo gode priser, som bevisste forbrukere kan dra nytte av, sier han i en kommentar til Dinside.

Kommer nye TV-er snart

Det er ventet at de fleste store TV-produsentene vil vise fram årets kolleksjon under CES-messen i Las Vegas, som åpner dørene på tirsdag i neste uke. De nye modellene vil være på plass i butikkene i løpet av våren.

En av de aller mest spennende har vi allerede omtalt her på Dinside: