TV-er blir raskt billigere:

Bare fem måneder etter at vi testet disse, er prisene ikke til å kjenne igjen

Alle de tre TV-ene kostet rundt 25.000 da vi testet dem. Fem måneder senere er prisene kuttet med inntil 11.000 kroner!

MYE Å SPARE: Det er like før årets TV-kolleksjon vises fram. Det fører til meget gode tilbud på fjorårsmodellene. Foto: Gaute Beckett Holmslet
MYE Å SPARE: Det er like før årets TV-kolleksjon vises fram. Det fører til meget gode tilbud på fjorårsmodellene. Foto: Gaute Beckett Holmslet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er knapt noe produkt fra elektronikkbutikkene som synker like raskt i pris som TV-er, spesielt toppmodellene kan du få til langt lavere pris noen måneder etter at de ble introdusert i markedet. Dette har vi tidligere dokumentert i en egen artikkel.

Vår test av toppmodeller til rundt 25.000 kroner, datert 29. juli 2017, inneholder noen meget gode eksempler på nettopp det. Alle de tre TV-ene har rett og slett stupt i pris.

Sank fra 25.000 til 13.990 kroner

Samsung QE55Q7F er modellen som har sunket mest i pris. Dette er en flaggskip-TV basert på et splitter nytt QLED-panel, som er Samsungs svar på konkurrentenes OLED-paneler.

NED 11.000 KR: Samsungs Q7F får du nå til meget god pris, sammenlignet med da den ble introdusert. Foto: Gaute Beckett Holmslet
NED 11.000 KR: Samsungs Q7F får du nå til meget god pris, sammenlignet med da den ble introdusert. Foto: Gaute Beckett Holmslet Vis mer

Denne kostet 25.000 kroner på testtidspunktet, nå er prisen 13.990 kroner i en rekke nettbutikker. Det er mer enn 11.000 kroner rimeligere på fem måneder!

Også testvinneren, OLED-TV-en Philips 55POS901F har blitt vesentlig billigere siden testtidspunktet. TV-en får du nå for 14.790 kroner, som er mer enn 10.000 kroner billigere enn da vi testet den. Litt høyere pris enn Samsung-en, men TV-en kommer da med integrert lydplanke.

Sony KD-55XE9305 er modellen som har sunket minst i pris, men du får den nå til 5.000 kroner lavere pris enn da vi testet den. Flere butikker selger denne nå til underkant av 20.000 kroner.

Stor konkurranse

- Konkurransen mellom kjedene er ekstremt sterk i Norge. Det er en av hovedårsakene til at man kan gjøre så gode TV-kjøp etter relativt kort tid, sier produktspesialist i Samsung, Knut-Eirik Rørnes.

Rørnes får støtte fra markedssjef for Philips-TV-er i Norden, Pär Josefsson.

- Det er butikkene som setter prisene, og med Black Friday og nyttårssalg, så blir det jo gode priser, som bevisste forbrukere kan dra nytte av, sier han i en kommentar til Dinside.

Kommer nye TV-er snart

Det er ventet at de fleste store TV-produsentene vil vise fram årets kolleksjon under CES-messen i Las Vegas, som åpner dørene på tirsdag i neste uke. De nye modellene vil være på plass i butikkene i løpet av våren.

En av de aller mest spennende har vi allerede omtalt her på Dinside:

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer