Barbie får digitalt kamera

Dagens barn nøyer seg ikke lengre med enkle mekaniske dukker – de vil ha digitalt tilbehør. Tidligere har det kommet programvare til bruk sammen med Barbie-dukkene, men nå kommer også maskinvaren: et digitalt kamera!

Mattel, produsenten av Barbie-dukkene, har nå lansert noe de kaller for "Barbie Photo Designer Digital Camera". Dette er et digitalt kamera (du slipper film!) som barn kan leke med.

Tidligere har Mattel kommet med flere forskjellige programmer i en serie som de kaller ”Barbie Software for Girls”. Det kommer derfor ikke som noen overraskelse når også det digitale kameraet kommer med sin egen programvare.

Tanken er at barna skal ta bilder av hverandre, overføre det til PCen og leke med bildet der. F.eks. kan de lage egne postkort, fotoalbum, kortfilmer eller ta utgangspunkt i et av de ferdige bildene med Barbie-tema og bytte ut f.eks. Barbie eller Ken med seg selv.

Selvfølgelig er det også mulig å skrive ut det ferdige resultatet slik at det kan vises frem til venner og kjente, eller sendes som hilsen til besteforeldrene som ikke har PC. Det er også mulig å lage klistremerker med bilde av seg selv som man f.eks. kan sette på skolebøkene i stedet for å skrive navnet sitt.

Barbie Photo Designer Digital Camera kommer til å dukke opp i butikkene i løpet av desember, og vil få en prislapp på ca. USD 69. Det skulle bli ca. kr 700,- i Norge, noe som faktisk ikke er så dyrt for et digitalt kamera.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Hvordan det står til med bildekvaliteten er en annen sak - det skal vi sjekke hvis kameraet kommer til Norge. Er du interessert i digitale kameraer generelt, anbefaler vi vår fortløpende test av digitale kameraer.