Balabolka: Lag din egen lydbok

Åpne et dokument eller nettside, lagre som lyd, og putt på MP3-spilleren.

Balabolka er et såkalt "Text To Speech"-program, som altså gjør om tekst til tale. Teksten kan for eksempel være hentet fra et dokument (en ebok, for eksempel), nettside, eller noe du skriver inn selv. Programmet er gratis.

I vårt tilfelle har vi kopiert tekst fra utviklerens hjemmeside som vi får legendariske Microsoft Anna til å lese opp for oss. Programmet kan også importere tekstfiler fra en rekke formater, inkludert Microsoft Word, epub, pdf mm.

Last ned og konverter filmene

Balabolka: Lag din egen lydbok


Lagre som MP3

Det som gjør programmet spesielt interessant er at du kan lagre talen i det formatet du ønsker, for eksempel MP3, WAV, M4A, WMA, Ogg Vorbis og så videre, og dermed kan du putte lange artikler og ebøker på MP3-spilleren din.

Balabolka: Lag din egen lydbok


Programmet støtter også teksting, en rekke MP3-spillere og mobiltelefoner kan dermed gjengi teksten på skjermen etter hvert som den leses opp.

Ulempen er at Microsoft Anna og de andre stemmene ikke klarer å tolke og uttale norsk, så inntil videre må du klare deg med engelske tekster. Der er imidlertid Anna veldig flink, uttalen er klar og forståelig, og hastigheten kan du justere til et passende nivå. Også en rekke andre språk er tilgjengelig, men norsk er foreløpig ikke på lista.

Artikkelen fortsetter under annonsen


Du finner mer informasjon og kan laste ned programmet fra gratis fra utviklernes hjemmeside Cross-plus-a-com. Der finner du også lenke til en versjon som ikke krever installasjon, flere språk, stemmer og ordlister.

Les også: Slik kutter du i MP3-filene dine