Er den verdens letteste? Vekten på 1.1 kilo bør ihvertfall ikke gi noen dårlig rygg.
Er den verdens letteste? Vekten på 1.1 kilo bør ihvertfall ikke gi noen dårlig rygg.Vis mer

Bærbart snacks fra Compaq

Design, design, design. Kundene ønsker ikke lengre kraftigere og raskere Pcer, men lekre maskiner som kan gjøre informasjonen lett tilgjengelig. Dette var mottoet da Compaq i går lanserte sine nye Pcer.

NYHET: To nye bærbare Pcer, tre stasjonære og tre nye skjermer ble vist frem på Compaqs pressekonferanse i går.

Kun 1.1 kilo

Med lanseringen av den en kilotunge EVO N200, håper Compaq nå å ha verdens letteste, fullverdige PC. Selv om maskinen er liten har den god ytelse; en PIII 700MHz prosessor, 20 GB harddisk, og med hele 192 MB minne som standard. Skjermen er en 10.4” TFT skjerm, og tastaturet noe mindre enn vanlig. Standard batterikapasitet er på tre timer, men kan økes til 7-8 timer ved hjelp av et ekstra batteri. PCen vil være i butikkene tidlig i oktober, og kan bli din for 20.956 kroner.

Innebygget Bluetooth

Sølvboksen nederst på lokket er en utskiftbar Bluetooth- eller LAN-modul.
Sølvboksen nederst på lokket er en utskiftbar Bluetooth- eller LAN-modul. Vis mer

I tillegg til EVO N200 og den tidligere lanserte N400, kommer Compaq nå med modellen N600c til mer krevende brukere. PCen leveres med P III 866 MHz eller 1066 MHz prosessor, i830-brikkesettet fra Intel og opptil 1024 MB minne.

Nytt i de nye, større bærbare fra Compaq er MultiPort-teknologien. En liten boks festes som en del av skjermlokket, og inneholder trådløst lokalnettverk eller Bluetooth. Senere kommer også en modul for trådløs GPRS-tilkobling.

N600c vil du kunne se i butikkene allerede i slutten av denne uken, og du kan ta den med deg hjem i bytte mot 28.272 kroner.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Bra hukommelse for de stillesittende

I tillegg til de bærbare variantene, lanserer Compaq nå også tre nye stasjonære PCer: EVO D500, EVO D300, og arbeidsstasjonen W4000. De to førstnevnte skal overta stafettpinnen fra Deskpro-serien som nå går ut. Begge er myntet på bedriftsmarkedet, leveres med P4-prosessorer og Intels i845 brikkesett, som gjør at Compaq endelig kan levere P4-maskiner med SDRAM. Begge modellene kan bygges ut med hele 3 GB minne dersom det skulle være ønskelig.

D300 får du fra i underkant av 11.000 kroner, mens du må ut med minimum 13.000 for å sikre deg storebroren D500.