Bærbare til 8000 kroner

Nye bærbare med de aller nyeste prosessorene vurderes.

Bærbare PC-er finnes i mange fasonger og prisklasser. Vi har vurdert og testet hele spekteret, men både prisnivåer og egenskaper endrer seg. En maskin som koster en håndfull tusenlapper i dag var bare en fjern og urealistisk drøm for noen år siden.

I dag finnes det små bærbare som man bare putter i veska uten å tenke på at det blir noe ekstra å bære på. Det finnes også den motsatte ytterlighet, bærbare som egentlig er en erstatning for stasjonære, de er bare bygget over samme lest som bærbare. Vekt og størrelse gjør at de for det meste får stå i fred.

Det som de fleste kan være enige om er et brukbart kompromiss når det gjelder brukervennlig størrelse og bærbarhet, er maskiner med en skjermstørrelse på mellom 15 og 16 tommer diagonalt. De passer inn i de fleste vesker og kofferter, og veier i underkant av 3 kg. Det er litt å dra på, men en god sekk gjør at belastningen ikke er plagsom.

I denne vurderingsrunden valgte vi derfor dette formatet når vi inviterte de største forhandlerne på nett til å melde inn sine beste kandidater.

Les også: Slik får du mer ut av batteriet

Vi var også interessert i å få med maskiner med den aller siste prosessorgenerasjonen fra Intel. Derfor satte vi prispunktet til 8000 kroner, noe som mange synes er mye å betale for en bærbar.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Men vi mener likevel at det er interessant for våre lesere å se hva den siste teknikkken duger til, og selv om du ikke er klar for kjøp med det samme, er det maskiner basert på denne teknikken som kommer til å dominere markedet i tiden framover. Prisene vil som alltid falle, og det kommer nye modeller som overtar toppsjiktet.

Hva slags maskiner kommer?

Det viste seg at det var seks av de inviterte som mener de er i stand til å levere maskiner både til test og for salg når vi publiserer den endelige testen i midten av februar. De andre ville ikke ta sjansen på å sette opp et forslag de ikke ville kunne levere. Vi var nemlig ganske strenge på dette i denne invitasjonen. Det har vist seg tidligere at flere har hatt problemer både med å levere maskiner og holde det lovede prisnivået.

Det kan bety at maskinene ikke er tilgjengelig nå, men vil være tilgjengelige rundt midten av februar.

Les også: Slik blir du kvitt støyen når den bærbare lager bråk

Hvem leverer?

Maskinene denne gangen kommer fra Elkjøp, Komplett, MPX, Netshop, PS og SIBA, og produsentene er Asus, HP og Toshiba.

Maskinene kommer med Intel Core i5 eller i3 prosessorer, minnekapasiteten er 4-6 GB og harddiskstørrelsen er 500 - 640 GB.

Tre av maskinene har 15,6 tommers skjerm, de to andre har 16 tommers skjerm. Vi snakker selvsagt om bredformat og oppløsningen er den samme på alle - 1366x768.

Når det gjelder spesifikasjoner ligger den største forskjellen i grafikkløsningene.

Vi starter alfabetisk med Elkjøp

Eller gå direkte til:

Kompletts tilbud
MPX' tilbud
Netshops tilbud
PS' tilbud
SIBAs tilbud

Gå rett til konklusjonen og vår utvalgte maskin