Bærbare PCer på billigsalg

OVERSIKT: Nå får du bærbare PCer til under 4.000 kroner. Vi tar en titt på noen av modellene i et marked som prismessig ser ut til å være i fritt fall.

Bærbare PCer på billigsalg

Bærbare PCer på billigsalg

  1. Her er de billigste PCene


Tiden da brukbare bærbare PCer kostet en liten formue, er definitivt over. Utvalget av modeller til 4-6.000 kroner begynner å bli stort, og her finner du ikke bare PCer som er strippet utstyrsmessig - i vår lille runde i forskjellige nettbutikker fant vi for eksempel en maskin med DVD-brenner og trådløst nettverkskort til så lite som 4.495 kroner. Den aller billigste maskinen kostet så lite som 3.995 kroner. Og hvis du skulle lure - prisene er inkludert moms.

Dermed er ikke pris lenger noe argument for ikke å kjøpe bærbart. Derfor opplever vi en eksplosjonsartet salgsutvikling i bærbar-markedet for tiden. Samtidig er det i ferd med å bli en trend å ha en stasjonær PC som alltid står på, ett eller annet sted i boligen. Denne fungerer som server for musikk, video og bilder som distribueres til x antall bærbare i familiens eie. Trådløst selvfølgelig.

Hva skyldes prisfallet?

Økt etterspørsel betyr økt produksjon, flere aktører, og til slutt billigere produkter til deg og meg. Det er imidlertid en annen viktig grunn til at de billigste PCene er blitt enda billigere i det siste, Windows Vista. Det nye operativsystemet fra Microsoft er ventet i butikkene på nyåret, og setter store krav til maskinvare, og her faller de billigste ofte igjennom.

Artikkelen fortsetter under annonsen

- For å få fullt utbytte av Aero-grensesnittet kreves blant annet relativt kraftig grafikkløsning, sier Vegar Jansen som er testansvarlig for bærbare PCer i DinSide.

For selv om både prosessor, harddisk og skjerm fungerer tilfredsstillende til de aller fleste oppgaver, har de billigste PCene som regel integrert grafikk som fungerer helt fint til nettsurfing, kontorapplikasjoner og video, men 3D-spill og lignende krever ofte separate kort for å fungere optimalt. En annen ting det erfaringsmessig ofte spares på fra produsentens side, er batterikapasitet - men her finnes hederlige unntak.

Redaksjonen kjøpte for eksempel for kort tid tilbake en Dell Inspiron 6400 med 9-cellers batteri. Batterilevetiden ligger på rundt 6 timer, og kampanjeprisen på modellen var på det tidspunktet 6.100 kroner.

5 under 5.000 kroner

Men det er altså mulig å få billigere maskiner enn dét. Langt billigere.

Vi har tatt en runde i nettbutikkene og fant fem maskiner til under 5.000 kroner. På de neste sidene har vi tatt for oss noen av de aller mest interessante, og gitt våre kommentarer.

Her er de billigste PCene

[Ugjyldig objekt (debatt)]