Bærbare med Pentium III på vei

Nå lanseres bærbare med Pentium III i USA. Men hva skjer her hjemme i Norge? Vi har tatt ringerunden for deg, og her er oversikten over lanseringstidspunktene fra de viktigste aktørene i markedet for bærbare PCer.

Brukere av bærbare PCer har ventet lenge på maskiner med den kraftige Pentium III-prosessoren. Nå kommer de endelig, og vi har vært i kontakt med flere norske distributører for å undersøke når Ola Nordmann får maskinene tilgjengelig.

Hovedinntrykket etter å ha snakket med de norske distributørene er at du ikke kan forvente deg så mye mer enn selve prosessoroppgraderingen. De nye modellene til f.eks. Acer og Compaq er stor sett en direkte videreføring av eksisterende produkter. Maskinene får Pentium III 500 med 100MHz buss, men får også 128 MB RAM og en raskere DVD-spiller.

De nye maskinene til Compaq vil inngå i seriene Armada E500 og V300.

Produktsjefen i Toshiba ville ikke røpe de endelige tekniske spesifikasjonene, men på den amerikanske hjemmesiden til selskapet er det informasjon om maskinen Tecra 8000 PB72 med Pentium III 500-prosessor og 64 MB RAM. Denne koster 3.999$ (ca. 31.000 kroner eks. mva.), som er en økning på 500$ (ca 3.800 kroner eks. mva.) fra en tilsvarende modell med Pentium II 400-prosessor. Det er lite sannsynlig at dette tilbudet blir identisk i Norge, men dette gir en god pekepinn om hva du kan forvente i ekstra kostnader for å få den aller råeste bærbare PCen.

IBM kommer også til å oppgradere sine ThinkPad 600-maskiner med Pentium III i flere variasjoner, men deres priser er ennå ikke klare.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Kommer i november?

Leveringsdatoene varierer. Maskinene fra Toshiba vil, i følge Toshiba Norge, være på markedet allerede 8. november, mens andre leverandører opererer med ”i løpet av november” som mest sannsynlig. De tar også forbehold om at leveransene kan bli forsinket, siden det gjerne blir mangel på mange komponenter like før jul. Det er heller ikke sikkert at Intel klarer å levere nok prosessorer til å dekke behovet.

Vi vil selvsagt teste Pentium III-maskinene så fort de blir tilgjengelige.