Bærbare fra Samsung

Nå kommer Samsung også med bærbare - har de noe ekstra å tilby?

Bærbare fortsetter sin ferd med å overta i PC-verdenen, både for profesjonelle og private brukere. Snart er det bare den virkelig harde kjerne som sitter med stasjonære, de som krever helt spesielle løsninger med maksimal kraft.

Samsung er et kjent merkenavn, som vi forbinder med forbrukerelektronikk på en rekke områder, fra kjøleskap til PC-skjermer. Dessuten er de en stor komponentleverandør, som lager skjermpaneler, lagringsmedier, minne og annen elektronikk.

Dermed har Samsung forsprang på flere områder når de skal inn på et nytt produktområde, de har både teknologien i eget hus og markedsposisjonen, det gjelder "bare" å få på plass logistikken rundt det hele, med tilrettelegging av produksjon, markedshåndtering og service.

Et slikt utgangspunkt er det ikke mange andre som har, men det hele står og faller på at produktene lar seg selge. Så hva har Samsung å by på?

Leker ikke butikk

Når de nå skal inn på det skandinaviske markedet har de med seg noe erfaring fra andre europeiske land, hvor bærbare fra Samsung allerede har vært i salg en stund. Men nå lanseres flere nye modellserier som er helt nye, også i allerede delvis etablerte markeder.

Spekteret er omftattende og strekker seg fra mini-bærbare i den rimelige enden av spekteret, til de mest avanserte, ultratynne og lette bærbare for profesjonelle med stor vekt på design.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Bærbare fra Samsung


Begynner vi i den rimeligste og minste enden finner vi NC10 mini-bærbare med Intel Atom, 10,2" skjerm, LAN/WAN og 3G (ekstrautstyr), 160GB disk, 3xUSB etc. med batterilevetid på opptil 8 timer med 6-cellers batteri.

Den kommer i sort, hvit, mørkeblå og rosa og koster 3800 veil ink mva. Med innebygd 3G må du ut med en tusenlapp til.

NC20 er en litt større og kraftigere modell med VIA Nano prosessor, 12,1" skjerm og øvrige spesifikasjoner generelt litt bedre enn NC10. Prisen ligger på 4800, med innebygd 3G blir den noe dyrere, men pris er ikke fastsatt.

Bærbare fra Samsung


Er du ute etter design er det N310 Samsung satser på. Den er myk og rund i kanter og hjørner, og kan ved første øyekast se ut som et futteral til en bærbar. Men den har en gummibasert maling med spesiell overflate, skjerm som er nærmest kantløs og ellers et gjennomført rent design. Øvrige spesifikasjoner ligger omtrent på linje med NC10.

R522 presenteres som en studentmaskin, med mulighet for å skru av alt som lager lyd inkludert vifter, praktisk ved forelesninger, i lesesalen eller på biblioteket.

Maskinen har Core2 Duo prosessor, opptil 320 GB disk og 15,6" skjerm på 1366x768 punkter, det meste av det du trenger for tilkobling og veier 2,55 kg. Priser fra 6700 kroner.

Bærbare fra Samsung


Q320 er en maskin i øvre mellomklasse. Den har skjerm på 13,4" og 1366x768, Core2 Duo og dedikert nVidia grafikkprosessor. Gigabit LAN, a/b/g WLAN, eSATA og kortleser. Vekten er 2,2 kg og den kommer i sort eller hvit.

Bærbare fra Samsung


X360/460 er toppmodellene. Dette er ultratynne PCer hvor Samsung virkelig har lagt seg i selen både i design og funksjonalitet. Spesifikasjonene sier det meste: Vekt på 1,29 kilo, 13,3" skjerm med LED belysning, Intel ULV platform, 128 GB SSD lagring, USB og HDMI, 802.11n WLAN, fingeravtrykksleser og en brukstid på opptil 10 timer på et 6-cellers batteri.

Prisen ligger på rundt 18 000 kroner med SSD, med tradisjonell 1,8" disk blir den noen tusen kroner lavere.

Samsung X360
Samsung X360 Vis mer


460 er en større utgave med 14,1" skjerm og vekt på 1,9 kilo, og en annen prosessorplatform som gir kortere batterilevetid.

Prisen begynner på ca 9000 kroner.

Klare i mai

Samsungs PCer vil være tilgjengelige i mai, både i ledende nettbutikker og hos utvalgte forhandlere

Vi kommer tilbake med tester av et utvalg blant modellene