Bærbar som WiFi hotspot

Bærbar som WiFi hotspot

Alene på nett? Del med andre med din bærbare som trådløst aksesspunkt.

Publisert
Sist oppdatert

Det finnes åpne trådløse nettverk nesten over alt, men bare nesten. Og selv om vi kommer oss på nett er vi likevel ikke alltid i mål.

Vi havner på et hotell med bare kablet nett i veggen, og ingen trådløs til iPhone. Eller vi sitter og venter på en flyplass med vår bærbare og har betalt for trådløs tilgang. Men fruen har ikke tilgang på sin bærbare og heller ikke sønnen med sin iPhone.

Men det finnes en løsning.

Virtual Router

Flere programmerere har funnet en egenskap i Windows 7 som ikke er tilgjengelig uten videre. De har derfor bygget videre på dette og lagt ut en løsning som alle kan bruke i form av gratisprogrammer.

Les også: Finn trådløse, åpne nett

Den vi har valgt å sjekke er Virtual Router, som gjør om din bærbare til en trådløs ruter med noen enkle grep.

Hva må til?

`
Det eneste som kreves er at du har en PC med Windows 7. Du laster ned programmet, installerer det og etter oppstart møtes du av dette vinduet:

Bærbar som WiFi hotspot


I feltet Network Name (SSID) skriver du inn navnet på nettverket du vil opprette. Her kan du finne på hva som helst, mange har mye moro med kreative navn på sine trådløse nett.

I passordfeltet skriver du inn et fritt valgt passord på 8 tegn. Dette er passordet som de som kobler seg på må bruke. Dette er påkrevet, det er ikke mulig å starte delingen uten passord.

Det neste feltet Shared Connection viser hvilken nettverkstilgang du har valgt å dele. Du kan dele kablet nett, trådløst nett (du kan altså bruke PC-ens trådløse nettilgang samtidig som du deler et annet nett med samme maskinvare!), 3G eller 4G nettilgang.

Dan lange knappen under starter og stopper Virtual Router, og i feltet nedenfor dukker maskinene som har logget seg på opp.

Les også: Styr hjemmemaskinen med Twitter

Hvordan fungerer det?

Virtual Router er tilgjengelig i betaversjon, så den er ikke gjennomtestet. Vi hadde gode erfaringer de to dagene vi testet løsningen. Det skar seg en gang, da ville ikke programmet starte. Men etter en omstart av PC-en var alt greit igjen.

Rekkevidde og hastighet vil avhenge av så mange ting at det ikke er relevant å teste. Dessuten er denne løsningen først og fremst ment å brukes med de du deler nettilgangen med i umiddelbar nærhet.

Den fungerte fint i hele huset over 4 plan, fra hems til kjeller med vår Samsung X420 som var prøvekanin for anledningen.

Programmet kan du laste ned her

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer