Bærbar-skjerm for andre enheter?


Har etterhvert blitt litt multi-bruker og laptopen drar jeg med meg overallt. Siden det jo er ett dill å dra med seg en ekstra skjerm/projektor hvor enn du går, lurte jeg på om der eksisterer noen programmer eller pcmcia kort som lar deg kobble til feks dvd-spiller, multiswitch boxer ol. til VGA ingangen slik at du kan bruke LCD skjermen på laptopen til å se på. (reversert signal )

Noen kom med den ideen å bruke firewire kablen og video capture programmet til Video kameraet og se på preview, men det får jeg jo bare opp i lite vindu. Jeg vil ha full skjerm !

I mine øyne er dette ett must om en ikke har tv eller andre fremvisnings medier å koble opp alle duppedingsene til ( les: student!!)

Tenke seg til å kunne kjøre TV, DVD, XBOX osv på LCD skjermen. Har jo ett rimelig ok skjermkort, men kun S-video og vanlig VGA koblinger.

Mvh,
JR

Datadoktoren svarer

Hei JR!

Normalt sett er ikke dette mulig siden VGA og S-video nettopp er UTganger, altså tar de ikke imot innkommende signaler. Men det finnes en løsning, og den har du faktisk allerede vært innom: video capture, altså løsninger for å ta inn videosignaler.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Får å få dette til skikkelig må holder det nok ikke over firewire, du må nok investere i litt ny maskinvare, for slike produkter får du naturlig nok også til bærbare. Jeg ville satset på en løsning over USB2 eller CardBus (PCMCIA), dersom du foretrekker det. (Dette er bare eksempler, det finnes mange lignende produkter der ute.) Antall linjer du får på skjermen vil selvfølgelig ikke bli noen flere enn det du normalt sett får ut på en TV (med unntak av f.eks. Xbox 360, som jo kan gi bedre oppløsning). Men et slikt produkt burde gi deg en grei og fungerende løsning, selv om kvaliteten trolig ikke vil bli helt optimal.

Hilsen Datadoktoren

Les alle spørsmål og svar