Bærbar PC som stuens mediesentral

Vi utstyrte en bærbar PC med TV-mottaker, en gratis mediesenter-klone, koblet til TVen og håpet på det beste. Her er vår rapport!

Bærbar PC som stuens mediesentral

Bærbar PC som stuens mediesentral

  1. Bilder og kommentarer fra testen

Tidligere denne uken skrev vi en artikkel om å bruke bærbar PC tilkoblet TVen i stua som mediesenter. Nå følger vi opp med de første praktiske forsøkene, og har fulgt oppskriften som vi skisserte. Til forsøket benyttet vi følgende utstyr:

Whitebox CL56 bærbar PC
Hauppage WinTV PVR2 TV-mottaker
Logitech MX5000 tastatur og mus
LG 42PX3RV 42" plasma-TV

Om utstyret

Den bærbare PCen er et par år gammel, men med Pentium M 1,7 GHz prosessor og ATI Mobility Radeon 9700-grafikk duger den fortsatt til de fleste aktuelle "stueoppgaver". Den eksterne USB-TV-mottakeren fikk meget gode skussmål i vår test, og bluetooth-tastaturet og musen fra Logitech ble først og fremst valgt på grunn av god rekkevidde.

Bærbar PC som stuens mediesentral

Gratis mediesenter

I tillegg trengte vi mediesenter-programvare. Her finnes en rekke forskjellige løsninger på markedet, mange av dem er dessuten gratis. Vi har omtalt flere av dem tidligere, blant annet Media Portal og J. River Media Center. Denne gangen ville vi prøve enda et gratis alternativ, GB PVR - som i følge utviklerne skal være kompabitelt med TV-mottakeren vi benyttet.

GB PVR-programvaren er altså en TV-vennlig applikasjon som samler mediene på harddisken gjennom et brukervennlig grensesnitt. Fra hovedmenyen kan du velge å se TV (live og opptak), videofiler, DVD (leser også ISO-filer fra harddisken), digitale bilder, lytte til FM-radio eller nettradio, eller ganske enkelt bla gjennom hele MP3-musikksamlingen din.

Artikkelen fortsetter under annonsen

På de neste sidene tar vi deg gjennom oppsett og brukeropplevelsene med bærbar PC, 42" plasma og GB PVR