Bærbar PC som monitor for DV-kamera

Spørsmål:

Hei,

Ingen selger i butikkene forstår spørsmålet eller har ikke kunnskap nok om følgende:

Jeg trenger et eksternt kort for å kunne se video-opptak fra mitt DV-kamera på min bærbare PC, direkte og på full skjerm uten å ha tatt opp/redigert videoen først! Sist var det en som solgte meg Pinnacle 700 studio USB. Det er fint for redigering, men ikke for mitt formål.

Jeg ønsker å kunne spole videoen frem og tilbake, pausefunksjon osv. på samme måte som om jeg hadde koblet kameraet til en TV-skjerm, bare at det skal skje på pc'en.

Problemet er at alle tror jeg vil først ta opp, redigere og så lagre videofilmen, men nei, jeg skal i utgangspunktet bare se på filmen

Finnes det et slikt kort i det hele tatt? Det finnes jo TV-kort, er ikke TV-signalene de samme som video?

Jeg håper du kan svare på det.

Med vennlig hilsen

Joachim


Datadoktoren svarer:

Hei,

For å koble DV-kameraet direkte til PCen trenger du en FireWire-inngang på PCen og en kabel mellom denne og DV-kameraet. Dette kalles også iLink av Sony. Hvis FireWire ikke er innebygd i PCen må du kjøpe et tilleggskort som settes i PCCard eller ExpressCard-plassen og gir deg en eller flere FireWire-porter.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Ønsker du bare å se på opptakene dine kan du f.eks. laste ned et gratisprogram som heter AMCap, det finner du her.

Dette programmet lar deg styre spoling av kameraet og viser bildet direkte i et vindu på PCskjermen i forskjellige størrelser inkludert fullskjerm.

Men det kan også hende at det følger med et videoredigeringsprogram hvis du kjøper et FireWire-kort. Alle redigeringsprogrmmer lar deg jo vise video fra DV-kameraet i eget vindu og spole og styre avspillingen generelt. Du er jo ikke NØDT til å lagre det på disken!

Hilsen Datadoktoren

Les alle spørsmål og svar

[Ugjyldig objekt (debatt)]