Bærbar PC i over 5800 varianter

Toshiba lanserer nå en ny serie bærbare PCer: Tecra 8000. Den største nyheten er at den kan leveres i et utall varianter siden den er bygget opp som et modulsystem. Alle de viktigste elementene, som prosessor, minne, lagringsmedia, skjerm og annet tilleggsutstyr kan velges fritt fra en omfattende liste.

Det er fint med valgmuligheter når du skal kjøpe et produkt, men ingen ting er mer forvirrende enn 5 forskjellige modeller som er nesten like. Når du også må gjøre et endelig valg er det ikke lett å bestemme seg.

Valg uten kvaler

Toshibas løsning på denne problematikken er den nye Tecra 8000-serien. Felles for alle modellene er hovedkortet, system-BIOS og grafikksystemet. Utfra dette kan brukeren sette sammen sitt eget personlige system, med valgfri Pentium II Mobile prosessor fra 233 til 300 MHz, harddisker fra 4 til 8,1 GB, 12,1" til 14,1" skjerm, minne på opptil 256 MB og en rekke andre muligheter.

Tilsammen er det mulig å sette opp hele 5832 forskjellige modeller.

Tecra 8000 er også utstyrt med SelectBay, som kan inneholde forskjellige typer enheter som diskettstasjon, ekstra harddisk, CD-ROM, DVD-ROM eller ekstra batteri. Internt kan det monteres maskinvare-akselleratorkort for avspilling av DVD eller et internt 56K modem.

Det er også USB, infrarød port, to plasser for PC-kort (type II) samt de vanlige portene av den "gamle" typen, som serie og parallell. Tecra 8000-modellene er også kompatible med både den eksisterende portreplikatoren NoteDock II og docking-stasjonen DestStation V Plus.

En stor fordel er at system-BIOSen i serien inneholder støtte for alle typer tilleggsutstyr, slik at endring av konfigurasjon eller oppgradering ikke byr på problemer i oppsettet. Samtidig støttes alle de moderne tilleggene for systemoppsett, som LANDesk, og DMI 2.0. Dette gjør det mulig å administrere maskinparken sentralt, over nettverket - en stor fordel i større organisasjoner.

Enkelte konfigurasjoner av Tecra 8000 ventes å bli introdusert i USA allerede i slutten av august, men vil først lanseres i full bredde internasjonalt i løpet av siste kvartal 1998.

I Norge har ikke Toshiba satt noen lanseringsdato enda, og prisene vil sannsynligvis ikke bli klare før tett opptil lanseringen.

I USA vil prisen på en enkelt kofigurert maskin, med 233 MHZ prosessor, 12,1" skjerm, 32 MB minne, 4 GB disk, 24X CD-ROM og internt 56K modem komme på USD 2,799.

En toppmodell med 266 MHz prosessor (300 MHz for bærbare er enda ikke klar fra Intel)14,1" skjerm, 64 MB minne, 8,1 GB disk og DVD vil ligge på USD 4,319.

DinSide kommer tilbake til tester og mer detaljerte opplysninger så snart maskinen kommer oss i hende.