Bærbar MP3-spiller fra Grundig

Det tyske elektronikk-fimaet Grundig annonserer nå en MP3-spiller med funksjoner som skiller den fra andre på markedet. Blant annet har den støtte for Linux og MacOS.

Det er etter hvert mange produsenter som har kastet seg på MP3-bølgen og kommet med bærbare spillere. Det er lite som skiller disse fra hverandre, men nå kommer Grundig med et produkt som forhåpentligvis skal bli mer nyttig.

Mpaxx, som spilleren heter, kommer med en programvarepakke som gjør det mulig å laste ned filene direkte fra nettet, eller konvertere musikk-CDer til MP3. Filene overføres videre til et minnekort på 8 eller 16MB, som kan klare opptil 100,000 innspillinger.

Det følger med to egenproduserte minnekort med en kapasitet på enten 8 eller 16 MB til spilleren. Grundig har planer om kort med opp til 64MB. I tillegg vil man kunne kjøpe spesielle kort som ikke er mulige å kopiere, og bare kan skrives på en gang.

Bortsett fra minnekort, får du også hodetelefoner, kabel for PC og Mac, samt programvare for Windows, MacOS og Linux. Spilleren kommer til Skandinavia i løpet av høsten, og i Tyskland koster den 399,- DM (som er ca. 1.600 kroner).