Bærbar kommer ikke på trådløst nett

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Hei,
Jeg har en litt eldre bærbar PC med innebygd støtte for trådløst nett. Den fungerer fint de aller fleste steder, men der jeg nettopp har flyttet inn fungerer ikke tilkoblingen. Jeg får god signalstyrke, og legger inn passordet, men kommer ikke på nett.

Hva er galt?

Hilsen Reidar

Datadoktoren svarer

Hei

Med PCer er av litt eldre type må man være oppmerksom på at det er et par ting som det innebygde trådløse nettverkskortet kanskje ikke støtter. Dette har med hvilken standard senderen opererer med og hvilken type kryptering som brukes.

Sjekk først med den som har satt opp den trådløse ruteren om den støtter både 802.11b og 802.11g. Det er mulig å slå av støtten for 802.11b, da blir eldre maskiner som bare har støtte for 802.11b utestengt.

I ditt tilfelle er det sannsynligvis krypteringen som ikke støttes. Du har sannsynligvis bare støtte for WEP-kryptering, mens nyere trådløse nett bruker WPA som er langt sikrere.

Sjekk i oppsettet for trådløst på din bærbar og sjekk om WPA er et alternativ under kryptering.

Hvis WPA ikke finnes, må du kjøpe deg et nytt nettverkskort til å stikke inn i spalten for PC-Card på PCen din, eller en USB-enhet hvis det første alternativet ikke er tilgjengelig. Disse alternativene koster ikke mer enn noen hundrelapper, og vil gi deg forbindelse i både nye og gamle trådløse nett.

Hilsen Datadoktoren

Les alle spørsmål og svar