Bærbar IBM med 15"-skjerm

ThinkPad 390X er ikke noe kodenavn, men derimot IBMs nyeste bærbare PC som er laget for å dytte din stasjonære PC bort fra skrivebordet for alltid.

ThinkPad 390X er siste tilvekst til IBMs serie av bærbare PCer, og blir definitivt storebror til ThinkPad 390-500, som var inne til test hos oss tidligere denne måneden.

ThinkPad 390X er en typisk alt-i-ett bærbar – alle vanlige komponenter er skrudd inn i samme boks. Den er laget for å gi deg ordentlig arbeidskomfort på kontoret, og dessuten enkel tilkobling til både nettverk på kontor og telefon på hotellrom. Det negative ved alt-i-ett-maskiner er at de vanligvis er både store og tunge.

Solid og komplett utrustning

Og 390X er definitivt både stor og tung: volumet blir ca. 7% større enn den 390en vi hadde inne til test, og vekten øker til over 3,5 kg (strømomformer kommer i tillegg).

Men til gjengjeld får du en usedvanlig stor skjerm til bærbar maskin å være, nemlig en 15" som i følge IBM skal ha en effektiv skjermflate som tilsvarer det du får på vanlige 17"-monitorer. Oppløsningen er 1024x768 piksler, noe som er mindre oppsiktsvekkende: akkurat det er nemlig vanlig for 14,1" skjermer på bærbare maskiner.

Spesifikasjonene for øvrig er solide. Prosessoren er en Intel Pentium II Mobile med klokkehastighet på 400 MHz. Standard internminne er 64 MB SDRAM og harddisken har 6,4 MB lagringsplass. Og skulle du ønske det, er 390X tilgjengelig med både større internminne og harddisk.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Inni maskinen finner du for øvrig det meste som trengs: CD-ROM-spiller som kan byttes ut med DVD-spiller, egen plass til diskettstasjon, 56 Kbps modem (V90), PC-Card-porter (to Type I/II eller én Type III), trådløs port, vanlige parallell- og serieporter samt nødvendige porter for å kople maskinen til portreplikator eller dokkstasjon.

Det vil nok også være interessant for mange at løsningen for CD-ROM og diskettstasjon er modulær, slik at du har mulighet til å bytte ut for eksempel diskettstasjon med et ekstra batteri, og dermed få opp til sju timer arbeidstid uten tilgang til stikkontakt.

Tastaturet er av vanlig god IBM-standard, og maskinen kommer til å ha to uttrekkbare bein bak, slik at du får mulighet til å stille inn en behagelig arbeidsvinkel.

Høy prisklasse

Det kommer vel neppe som noen overraskelse at en så kraftig maskin vil høre til den høyere prisklassen. IBM Norge har ennå ikke norske priser klare, men regner med at den kommer til å koste et sted rundt 30.000 kroner pluss moms. Lansering i Norge vil finne sted rundt 5. oktober.

Mer opplysninger får du hos IBM Norge, tlf. 66 99 80 00.