Fujitsu Lifebook B112 vil ha et ytre som blir identisk med modell B110 som er på det norske markedet nå
Fujitsu Lifebook B112 vil ha et ytre som blir identisk med modell B110 som er på det norske markedet nåVis mer

Bærbar Fujitsu med følsom skjerm

Litt større enn et halvt A4-ark, og bare 1,2 kg! Fujitsu lager så små datamaskiner at de får plass i en bred frakkelomme. Men Fujitsu har mer å by på. Den nye modellen Lifebook B112, har byttet ut styrespaker med en trykkfølsom skjerm.

Fujitsu lanserer den nye mini-bærbare Lifebook-maskinen i mars. Det er ingen kraftmaskin, men den vil trolig være svært interessant for mange brukere som verdsetter at bærbare maskiner tar lite plass, og veier minst mulig.

Lifebook B112 har i likhet med forgjengeren B110 en Pentium MMX 233 MHz, 32 MB RAM (utbyggbar til 96 KB), 3,2 GB harddisk og 8,4" TFT-skjerm som kan vise 800x600 piksler med 16 bits farger.

Maskinen har dessuten ett PC-kort-spor (PCMCIA), to USB-porter, og én infrarød port. Og alt dette måler bare 23 cm i bredden, 17 cm i dybden og 3 cm i høyden. Maskinen leveres med Windows 98.

Trykk på skjermen

Det er to spennende endringer fra B110 til B112, og det er at maskinen er utstyrt med trykkfølsom skjerm og innebygget modem. Trykkfølsom skjerm med tilhørende "penn" vil nok være av størst interesse for brukere som ikke liker verken styrepinne eller styreflate ("touchpad") som normalt finnes på bærbare datamaskiner.

Hvis Fujitsu klarer å lage en tilstrekkelig rask løsning, vil den trykkfølsomme skjermen også kunne fungere som et tegnebrett. Med et normalt godt tegneprogram, vil det være mulig å lage gode illustrasjoner mens du sitter på flyet eller toget.

En annen fordel er at maskinen har et innebygget V90-modem (56 k), slik at du lett skal kunne koble deg mot Internett fra et hotellrom eller en ny kontorplass.

Artikkelen fortsetter under annonsen

DinSide tester B110 i disse dager, som har en veiledende utsalgspris på ca. 13.900,- (17.100,- inkl. mva.). Maskinen sammenlignes med de andre minibærbare BESTpal og Toshiba Libretto. Denne testen kan du lese i neste uke.