Bærbar eller oppgradere den stasjonære?

Spørsmål:

Hei,

Jeg vurdere å enten kjøpe meg en bærbar pc (Zepto Znote 6214W) eller oppgradere min stasjonære pc. Men jeg lurer på hva du vil anbefale? Burde jeg kjøpe en bærbar pc nå eller oppgradere min stasjonære? Tenkte å kjøpe AMD Athlon 64 X2 4600+ 2,4GHz og AMD2 socket hovedkort. Men er det bedre å vente med å oppgradere til det kommer flerkjerne prosessorer (4-kjerne)? Når vil slike prosessorer komme til Norge? Og må man ha nytt hovedkort da eller passer flerkjerne prosessorer til AMD2 socket hovedkort? Hva vil prisen på slike prosessorer ligge på ca? Jeg bruker pcen mest til krevende spill og underholdning, pluss litt skolearbeid.

Mvh

Tarjei


Datadoktoren svarer:

Hei,

Hvis du skal bruke PCen til spill, så ville jeg ikke anbefale en bærbar. De bærbare som egner seg til spill er så dyre at du både kan oppgradere den stasjonære og kjøpe en enklere bærbar til rent skolebruk for samme pris.

For spill ville jeg heller bruke pengene på grafikkort og minne framfor den dyreste prosessoren. Prosessorer med 4 kjerner er svært dyre, og ingen spill drar nytte av slike på lenge enda.

Fordelen med flere prosessorkjerner merker de fleste når de gjør flere ting samtidig, f.eks. konverterer video i bakgrunnen mens man gjør andre ting. Da er responsen i de andre programmene nesten normal, selv om det jobbes tungt i bakgrunnen.

Dessuten kan det være lurt å sjekket ut Intel Core 2 Duo, som nå har en klar ledelse på AMD både når det gjelder ytelse og pris.

Hilsen Datadoktoren

Les alle spørsmål og svar

[Ugjyldig objekt (debatt)]