Backup to Email

Backup to Email

Programmet Google ikke ønsker at du skal bruke.

Publisert
Sist oppdatert

Vi har skrevet en del om backup og sikkerhetskopiering i det siste, blant annet til
minneplugger og til online-lagringsplasser. Dagens tips er også litt i online-sjangeren, men med en litt spesiell vri, hør bare her:

Som Gmail-bruker får du tilgang til mer enn 7 GB gratis lagringsplass til eposten din. De færreste er i nærheten av å fylle disse gigabytene med epost alene. Hva med å bruke den ledige plassen til sikkerhetskopier av viktige filer?

Les også: Bruke Gmail som harddisk?

Høyreklikk og send

Det er her programmet Backup to Email kommer inn i bildet. Her kan du enkelt høyreklikke på filene du ønsker å sikkerhetskopiere, og velge "Backup to Email". Helt uten at du behøver å tenke noe særlig over saken, lages en kopi av filen(e), som deretter sendes til Gmail-kontoen din.

Første gang du kjører programmet får du spørsmål om Gmail-brukernavnet ditt og passordet. Resten går av seg selv.
Første gang du kjører programmet får du spørsmål om Gmail-brukernavnet ditt og passordet. Resten går av seg selv. Vis mer


Filene dukker opp som vedlegg til epost fra avsender BackupToEmail, og blir liggende i innboksen din. Og med Googles eminente søketeknologi kan du når som helst enkelt finne filene igjen ved behov, når du besøker gmail-kontoen din via nettleseren.

Flere muligheter

Programmet finnes i både en gratis- og betalversjon, og virker også med andre epostløsninger enn Gmail. Betalversjonen lar deg sende hele mapper og splitte store filer opp i 10 MB-biter (som er maksgrense pr vedlegg i Gmail), og gir deg også muligheten til å sikkerhetskopiere filer automatisk til faste tidspunkt.

For mer informasjon om programmet og mulighetene, ta en titt på denne siden.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer