Awesome Duplicate Photo Finder

Her er programmet som finner like - og nesten like bilder i samlingen din.

Hvis du har hatt digitalkamera i noen år, er sjansen stor for at du har tusenvis av bilder liggende på harddisken din. Ofte har du kanskje tatt drøssevis av bilder av samme motiv, bare for å forsikre deg om at minst ett av dem kan få plass i kategorien "gullkorn".

Etter hvert blir det kanskje litt i overkant mange like bilder. I tillegg har du kanskje kopiert noen bilder hit og dit, og behovet for å ta en ordentlig opprydning melder seg.

Da kan dagens programtips komme til nytte. Awesome Duplicate Photo Finder skanner gjennom valgte mapper, og viser deg bilder som er like, eller nesten like. Deretter får du muligheten til å slette duplikatene, eller flytte dem til en valgfri mappe.

Programmet skannet gjennom en mappe bestående av 3162 bilder i løpet av et lite minutt, og fant mye å ta tak i:

Awesome Duplicate Photo Finder


Presentasjonen av originaler og duplikater er oversiktlig og grei. Hele bildeflaten blir analysert, og det er ikke bare helt like bilder som fanges opp, men også bilder som har mye til felles:

Awesome Duplicate Photo Finder


Ansiktsgjenkjenning er imidlertid ikke på plass, og derfor er ikke analysen helt patent i alle tilfeller:

Awesome Duplicate Photo Finder


Men programmet tar heldigvis ingen avgjørelser når det kommer til slettinger, her er det helt og holdent du som er sjefen.

Artikkelen fortsetter under annonsen

En god assistent i opprydningsarbeidet er dette uansett.

Du finner mer informasjon og kan laste ned dette gratisprogrammet fra denne siden. Det finnes både i en versjon som krever installasjon, og en versjon som kan kjøres direkte, for eksempel fra en USB-minneplugg. Programmet fungerer i alle nyere Windows-versjoner.

Artikkelen har blitt publisert på DinSide tidligere. Oppdatert sist 3. juni 2011

Les også: Slik fjerner du ting fra bildet