Avslutte prosesser i Windows?

Spørsmål:

Hei,

Jeg vil takke dere for en lærerik og nyttig side for oss grønne!!!

Jeg lurer litt på dette med prosseser i windows' oppgavebehandling.
Har en følelse at det er noe som stjeler av mine ressurser, men hva er sikkert å avslutte? Da jeg kun har denne siden oppe,så er det alikevel ca. 46 prosseser som kjører, er det normalt? Hjelp,hva kan jeg med sikkerhet avslutte!?!?

Mvh,

Lars

Datadoktoren svarer:

Hei,

Prosesser i oppgavebehandling listes opp med flere parametre. Klikker du øverst i kolonnen ser du hvor mye prosessorkraft (CPU) som brukes nå, samlet prosessortid og hvor mye minne og virtuelt minne som brukes for de forskjellige programmene. Disse er selve infrastrukturen med alle tjenestene som ligger klare i Windows pluss programmer du selv har startet.

For det de fleste vil kalle normal bruk vil System Idle Process være den som tar mest prosessorkraft både i øyeblikket og sammenlagt. Men dette er jo bare ventetid og ingen egentlig resursbruk.

De andre oppgavene vil normalt bruke svært lite prosessorkraft både i øyeblikket og sammenlagt. Unntak her er koding av mediefiler, som forsyner seg grovt og ubeskjedent av tilgjengelig prosesorkraft.

Derfor er det normalt ingen grunn til å tukle med systemprosessene, de bruker litt minne, men prosessorbruken er det ingen grunn til å bekymre seg over. Den ligger stort sett på null.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Hvis derimot prosesser bruker mistenkelig mye prosessor eller minne, så er det grunn til å sjekke nærmere. Virus og antivirusprogrammer kan i denne sammenhengen gjøre like mye skade, ellers er det søkeprogrammer som indekserer disker, eller annet som jobber i bakgrunnen som kan bruke vesentlig med resurser.

Sjekk derfor hvilke programmer som startes opp automatisk før du gjør noe annet.

Til info kan nevnes at selv de som bruker PC til musikkproduksjon eller video, hvor hver eneste prosessorsyklus teller, ikke lenger bryr seg om å fikle med disse prosessene i Windows XP. Det er faktisk ikke noe merkbart å hente i et ellers ryddig system.

Hilsen Datadoktoren

Les alle spørsmål og svar

[Ugjyldig objekt (debatt)]