AVPlayerHD gir full videostøtte på iPad

Denne appen er obligatorisk for alle filmfrelste iPad-eiere.

AVPlayerHD lar deg spille alle slags videofiler på iPad-en. Foto: Bjørn Eirik Loftås
AVPlayerHD lar deg spille alle slags videofiler på iPad-en. Foto: Bjørn Eirik Loftås Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Et av områdene iPad egner seg best til er film og video. Det er bare én stor hake: Begrenset videoformat-støtte.

Bruker du den innebygde videoavspilleren som synkroniserer mot iTunes-biblioteket ditt, får du kun nyte filmer i m4v/mp4/mov-format, og kan bare glemme DivX, MKV, AVI, VMW, ASF og alle de andre videofilene du har liggende på PC-en eller Macen din - med mindre du tar deg bryderiet med å konvertere dem ved hjelp av et egnet program.

Glimrende videospiller

Heldigvis finnes det løsninger på dette, og den kanskje aller beste av dem heter AVPlayerHD. Denne appen koster 21 kroner, men det finnes knapt et videoformat den ikke klarer å spille av. Den støtter dessuten undertekster av typen SRT og SUB, og støtter oppløsninger på inntil 1080p, det vil si såkalt full HD.

Den har også noen fiffige funksjoner, blant annet mulighet for å spille av filmer i inntil 2x hastighet med lyd (og uten at Brad Pitt høres ut som Minni Mus). Du kan også sveipe over skjermen for å spole frem og tilbake.

Du slipper dessuten å gå via iTunes når du skal overføre filer. Appen har innebygd HTTP- og FTP-server og FTP-klient, som lar deg overføre videofiler fra PC-en eller Macen trådløst. Du kan selvfølgelig også overføre via iTunes. Da klikker du ganske enkelt på iPad-en i oversikten, Programmer, og skroller ned til du ser AVPlayerHD-appen. Deretter er det bare å dra og slippe videofiler over dokumentvinduet:

image: AVPlayerHD gir full videostøtte på iPad


Her ser du en rekke bilder fra appen, krydret med våre kommentarer:

Oppstartsbildet lar deg velge mellom å vise en liste over mediefiler som allerede er overført, eller starte nye overføringer trådløst.
Appen har innebygd både FTP-klient og http/ftp-server for enkel overføring.
Her er serverne startet
Tilgang fra nettleseren på en PC gjør det enkelt å overføre filer til iPad-en.
Liste over filer som er overført. Legg merke til SRT-filen, som gir undertekst til videofilen av samme navn.
Undertekster vises fint.
Du finner en rekke innstillinger du kan boltre deg med.


Du finner mer informasjon og kan laste ned AVPlayerHD i App Store. Merk at programmet nå også er tilgjengelig i oppdatert versjon for iPhone, og inkluderer støtte for hele skjermhøyden i iPhone 5. AVPlayer (uten HD) kan kjøpes her.

Merk at det ble foretatt en stor opprydding i App Store for et par måneder siden, der flere videoavspillings-apper for iPad og iPhone mistet støtte for mange Dolby Digital-formater (inkludert AC-3) på grunn av manglende lisensiering. AVPlayer er en av veldig få apper som har lisensiert Dolby-teknologien, og derfor altså kan spille av disse lydkodekene.

Få også med deg artikkelen om hvordan du kan streame videoer fra PC-en din til iPad, og eventuelt sende streamen videre til Apple TV.

Samleside: iPad