Den australske nettbutikken Kogan tar ekstra betalt fra kunder som bruker Internet Explorer 7.
Den australske nettbutikken Kogan tar ekstra betalt fra kunder som bruker Internet Explorer 7.Vis mer

Avgift for å bruke Internet Explorer

Australsk nettbutikk er lei av ekstra utviklingskostnader.

For tre år siden gikk flere norske nettsteder sammen om å bli kvitt Internet Explorer 6.

Ikke bare fordi det var en nettleser med mange sikkerhetshull, men også fordi det går med mye utviklingstid for å gjøre nettsider kompatible med eldre versjoner av Microsofts nettleser.

Det gjelder også versjon 7, og ett av nettstedene som har sett seg lei på å bruke ressurser på å sikre seg at nettsidene er kompatible med IE7, er den australske nettbutikken kogan.com. Derfor innførte de i sommer en såkalt "Internet explorer 7 tax", slik at de som bruker den aldrende nettleseren selv får betale for at det går med så mye ekstra tid.

6,8% ekstra

Kunder som besøker nettsiden med den gamle versjonen av Internet Explorer får klar og tydelig beskjed om at de må betale en tilleggsavgift på 6,8%; 0,1% for hver måned som har gått siden Internet Explorer 7 ble lansert.

Selskapet forventer ikke at veldig mange vil betale denne avgiften, men gjør det heller for å få kundene til å oppgradere nettleseren sin, enten til en nyere versjon av Internet Exporer, eller en av konkurrentene – Firefox, Chrome, Safari eller Opera, for å nevne noen.

[via allverdig.no]