AVG Anti-Virus 2013 er tydelig inspirert av Metro-grensesnittet i Windows 8.
AVG Anti-Virus 2013 er tydelig inspirert av Metro-grensesnittet i Windows 8.Vis mer

AVG Antivirus Free 2013 er klar

Byr på helt nytt grensesnitt og bedre deteksjon av skumle filer.

Antivirusprogrammet fra AVG er fortsatt blant de aller mest populære gratisprogrammene, og får som regel gode skussmål i tester. Programmet er lastet ned hele 437 millioner ganger fra CNET.com. Nå er 2013-utgaven klar, med blant annet et helt nytt grensesnitt.

Og hvis du har fulgt med i timen i det siste, vil du se at AVG 2013 er tydelig inspirert av Windows 8 sitt Metro-grensesnitt.

Grunnleggende beskyttelse

Programmet byr på grunnleggende sikkerhet, som antivirus, beskyttelse mot skadelige filer og mot diverse andre, vanlige utfordringer man kan støte på når man surfer på nettet. Trenger du full integrasjon mot epost, nettbank og netthandel, blir du imidlertid henvist til AVG Internet Security, som koster noen hundrelapper å bruke i året.

Merk også at gratis-utgaven viser reklame i programvinduet.

Les også: Derfor trenger du ikke antivirus i Win8

For mye av det gode?

De siste utgavene av AVG har fått en del kritikk for å ha blitt for svulmende, med blant annet mange varsler i hytt og vær. Dette skal være vesentlig forbedret i 2013-utgaven. Det skal også være gjort forbedringer i selve detekteringen av virus, blant annet takket være et nytt nettskybasert omdømme-register for filer som florerer på nettet.

I videoen under forteller en representant fra AVG om forbedringene:

Artikkelen fortsetter under annonsen

Å velge tilpasset installasjon ser vi på som en stor fordel, så slipper du å få en ny verktøylinje i nettleseren, og forhindre at standard søkemotor endres til AVG Secure Search (vi ønsker i hvert fall full kontroll på søkene våre). Du kan også deaktivere moduler du ikke ser nytten av.

Du finner mer informasjon og kan laste ned AVG Antivirus 2013 fra denne siden. Det fungerer i Windows XP og nyere Windows-versjoner.

Hvis du er ute etter et gratis antivirusprogram som gjør lite av seg, kan vi anbefale Microsoft Internet Security.

Samleside: Antivirus og datasikkerhet